Olenko minä ainoa jolta kokkaukset epäonnistuvat?
Yritän elää säästäväisesti ruoan suhteen ja kokata mahdollisimman paljon. Mutta joskus sitä vain epäonnistuu. Eilen tuli loheen ihan liikaa suolaa ja mausteita ja ciabatta-taikina ei oikein onnistunut. Harmittaa kun hyvät ja kalliit raaka-aineet menevät hukkaan.
Olenko minä ainoa joka välillä epäonnistuu? Tästä ei puhuta missään, vain onnistuneista kokkaamisista.
Kommentit (12)
Kyllähän tota joskus sattuu. Tein uuniohrapuuroa kovin odotuksin ekaa kertaa jokin aika sitten ja aika ankeaa ja kuivaa kökköä tuli.
Tietenkään ei aina onnistu, varsinkin jos on uusi resepti tai uusia raaka-aineita.
Vierailija kirjoitti:
Olet.
Miksi laitoit liikaa suolaa?
Koska yleensä käytän pan-suolaa ja nyt kokeilin merisuolaa, joka on paljon vahvempaa.
- ap
Kyllähän noita joskus sattuu. Kerran petti pippurimyllystä kansi ja noh, pippuria oli padasssa. Syötiin mikä pystyttiin jollain ilveellä. Yritän ainakin pelastaa minkä voin ja jos mönkään menneen voi syödä niin syön vaikkei priimaa olisikaan. Pyritään välttämään poisheittoa ellei ole pakko. Pääosin kyllä ruoanlaitto onnistuu ihan hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän noita joskus sattuu. Kerran petti pippurimyllystä kansi ja noh, pippuria oli padasssa. Syötiin mikä pystyttiin jollain ilveellä. Yritän ainakin pelastaa minkä voin ja jos mönkään menneen voi syödä niin syön vaikkei priimaa olisikaan. Pyritään välttämään poisheittoa ellei ole pakko. Pääosin kyllä ruoanlaitto onnistuu ihan hyvin.
Juu, kyllä itsellänikin onnistuu 99% ajasta. Siksi niin harmittaakin kun jokin epäonnistuu. Yritän nyt pelastaa lohta lisäämällä perunaa (sen pitäisi netin mukaan imeä suolaa). Ja kenties ciabatta-taikina silti toimii vaikka vähän kuivahtikin yön yli nostatuksessa.
- ap
Et ole ainoa, älä huoli. Kannattaa yrittää pelastaa sen minkä voi ja ottaa opiksi. Monesti ne parhaat omat reseptit muotoutuvat kokeilun kautta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet.
Miksi laitoit liikaa suolaa?
Koska yleensä käytän pan-suolaa ja nyt kokeilin merisuolaa, joka on paljon vahvempaa.
- ap
Juuri tämä sen aiheuttaa: ei pitäisi vaihdella niitä suoloja ainakaan kalliin raaka-aineen kohdalla, ja muitakaan mausteita.
Et ole ainoa. Itselläni sämpylät epäonnistuvat usein. Tai kyllä niistä tulee syötäviä, mutta ei erityisen hyviä. En tiedä miksi.
Olet. Joka ikisen muun joka ikinen kokkaus on täydellistä
Vierailija kirjoitti:
Et ole ainoa. Itselläni sämpylät epäonnistuvat usein. Tai kyllä niistä tulee syötäviä, mutta ei erityisen hyviä. En tiedä miksi.
Harjoituksen puutetta. Et vain yritä tarpeeksi, koska ihmiset niitä hyviäkin sämpylöitä tekevät.
Oletko muuten ihminen??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet.
Miksi laitoit liikaa suolaa?
Koska yleensä käytän pan-suolaa ja nyt kokeilin merisuolaa, joka on paljon vahvempaa.
- ap
Juuri tämä sen aiheuttaa: ei pitäisi vaihdella niitä suoloja ainakaan kalliin raaka-aineen kohdalla, ja muitakaan mausteita.
Joo, tämän opin. Mutta joskus sitä haluaa kokeilla uusiakin juttuja.
- ap
Olet.
Miksi laitoit liikaa suolaa?