Perunasushit trendikkäähköjen +kolmivitosten pariskuntien mökki-iltaan (nyyttikestityyppiset juhlat, tosin isäntäväki tarjoaa viinit, oluet)
Osa perunashushista rakennettu pakkasesta otetulle ranskan- tai ristikkoperunoille, osa marinoidulle perunalla ja osa keitetyllä potulle. Täytteenä oliivi/katkarapu, enkkimakkara/metwursti tai kasvinsyöjälle juustosiivu. Muutamia lohisusheja on ja ne laitoin keitytylle pottualustalle. Eilen niin tuli illalla nälkä että osa lohesta meni ja kauppaan emme enää ehdi. Näitä kuitenkin yhteensä satoja grammoja ja voi syödä raakana, dipata tai vaikka lämpäyttää mikrossa tai grillissä.
Ajateltiin että syöminen vain pienessä osassa ja perunasushit helppoa sormisyötävää.
Laittaisitteko vielä jotain, perunasallaattia esim, suolakurkku ja, suolatikkuja- oliivejahan jo on niin liikaa raskautta ja suolaisuutta pyritään välttämään. Olisiko hyvä keittää riisiä lisäksi että sushi voisi syödä myös riisikaakun päältä vaikka juuri tuota oman maan perunaakin haluttaisiin tuoda valinnallamme esiin?
Kommentit (5)
Jenkkikulttuuria perunasushit, myös bataatista ja maniokki-juureta noita tehdään. Lihaa, kalaa mutta erityisesti vahvoja makkaroita kasattuna perunalastulle tai peruna-alustalle, ihan perunasuushista puhutaan.
Onko AP saanut idean uudesta Barbi-elokuvasta, siinähän syödään perunashusheja viiniä maistellessa.
Ihan kivalta idealta vaikuttavat ja meilläkin kyllä kokeillaan.
Sama kuin brittien loaded ships missä perunalastujen päälle kasataan katkarapuja, makkaraa ja eri kastikkeita
Perunasushin täytteeksi tuoreista mustikoista tehtyä sosetta
Mitä tekemistä tuolla on sushin kanssa? Keksitkö itse nimen?