Gluteeniton piirakkapohja joka kestää hyvin pakastamista?
Suolaisen piirakan pohjaa kaipaan, kun juhliin tulossa keliaakikko kaveri. Usein gluteenittomat pohjat on musta ollut aika murenevia, vaikka olisi juustoa seassa:
Kommentit (5)
Mikä tahansa piirakkapohja, vaihdat vaan jauhot gluteenittomiin. Onpa taas vaikeaa.
Gluteeniton mutenee yleensä enemmän kuin glunteenia sisältävä, koska jauhoissa nimenomaan gluteeni on se, mikä luo sen sitkon. Psylliumia tosiaan voi käyttää sitkon tuottamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Mikä tahansa piirakkapohja, vaihdat vaan jauhot gluteenittomiin. Onpa taas vaikeaa.
Ap varmaan haluaa tehdä hyvänmakuisen piirakan. Tuolla ohjeella piirakkapohjasta tulee mauton. Gluteeniton pohja tarvitsee jotain parantamaan koostumusta ja makua, esim. perunaa / perunahiutaleita tai juustoa.
Keliaakikon tytär
Gluteenittomia jauhoja 3dl ,voita 130g, vettä 1-2rkl lisäksi voi laitta juustoraastetta 1-11/2 dl. Kypsennä uunissa noin 15min ja lisää täyte päistä vielä n. 25 min.
Ne on valitettavasti yleensä aika kuivahkoja. Lisää phylliumia, mutta muista et jos teet itse on tosi tarkkaa, ettei missään vaiheessa saa päästä muita jauhoja joukkoon. Ei voi laittaa edes uuniin samaan aikaan tavallisen piirakan kanssa. Ostaisin jonkun valmiin pohjan tai jotain valmiita suolaisia piirakoita kaupasta. Valikoimat ovat nykyään hyvät.