Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko sämpylätaikinan nesteen lämpötilan tarkistaa huonelämpömittarilla?

Vierailija
12.08.2023 |

Jos ei ole oikeaa ruoanlaiton lämpömittaria, voiko laittaa huonelämpömittarin vaikka muovipussissa nesteeseen ja siten varmistaa että se varmasti on 37 asteista eli tuorehiivalle oikea lämpötila? Toimiiko huonelämpömittari samalla tavalla?

Viimeksi kun leivoin sämpylöitä, ne eivät kohonneet ja tuli pieniä ja kivikovia. Nyt olen huolissani nesteen lämpötilasta ja haluan varmistaa.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tökkäät käpäläsi veteen ja jos on kädenlämpöistä, se riittää. Ei se ole niin tarkkaa.

Vierailija
2/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hae kirppikseltä tai torilta  mittari . Ei ne paljoa maksa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voi. Tuon veden lämpötilan voi kyllä tarkistaa ihan kädellä. Jos se ei tunnu viileältä eikä lämpimältä, se on sopivaa tuorehiivalle, jos se tuntuu käsienpesuveden lämpöiseltä, se on sopivaa kuivahiivalle.

Vierailija
4/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja vielä...

Lisää vaikka puoli teelusikallista hunajaa tai sokeria taikinaan, niin kyllä nousee. Ja jätä taikina pikkuisen löysemmäksi. Ei tule kovia.

Vierailija
5/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on vauvan kylpymittari tuohon. Tulee jokaisen äitiyspakkauksen mukana, joten niitä kyllä liikkuu kirppareilla.

Vierailija
6/11 |
12.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain peppukuumemittaria saa käyttää, pesemättömänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se niin tarkkaa ole, kunhan ei ole niin kuumaa, että hiiva kuolee.

Kokeile kädellä. Jos ei tunnu lämpimältä vaan ei oikeastaan miltään, se on silloin sopivaa.

Vierailija
8/11 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese kätesi, dippaa pikkusormi. Jos se tuntuu hieman lämpimämmältä kuin sormi, se on ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ikinä mitannut mittarilla vaan aina kädellä ja sänpylöitä teen vuosittain noin 30 kertaa ja aina ovat onnistuneet hyvin. En iki nä mittaa aineosiakaan vaan laitan sitä sun tätä sen mukaan mitä kaapista löytyy. Toki aina hiivan määrä on oikea suhteessa veteen. Ei se ole niin tarkkaa, kunhan on reilusti kädenlämpöistä nestettä.

Vierailija
10/11 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva lähtee kasvamaan jääkaappikylmässäkin, kestää vain kauemmin, sen sijaan liian kuumassa kuolee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

LOL. Jos taikina kuitenkin viimeksi nousi, ei hiivan toiminnassa ja lämpötilassa ollut mitään vikaa. Ei ole yhtään mitään väliä sillä, onko vesi 35- vai 40-asteista. Jos se tuntuu suunnilleen kätesi lämpöiseltä, se on aivan fine.

Jos sämpyläsi ovat kovia, niissä on liikaa jauhoja tai et ole kohotuttanut niitä kunnolla toista kertaa tai olet paistanut niitä liikaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kahdeksan