Broilerin lihan syönti näinä aikoina
Uskaltaako sitä ostaa ja laittaa kuin ennen. Tämä nyt kovin mietityttää.
Kommentit (5)
Miten olet ennen laittanut? Kun avaat paketin, laita haarukalla broileripalat suoraan pannulle tai lasikulhoon marinoitumaan. (lasikulho peseytyy helpommin kuin muovinen)
Laita tyhjä pakkaus vaikka tyhjään hedelmäpussiin ja roskiin.
Kertakäyttöhanskoja voi käyttää jos haluaa vaikka kuorruttaa broilerifileitä.
Älä laita lavuaariin pakkausta äläkä lientä (se on hankala puhdistaa roiskeista).
Siis idea on, että raakaa broileria ei saisi käsitellä paljain käsin eikä keittiön pinnoille roiskuteta lientä.
Kypsänä 70 astetta se on täysin turvallista syödä, vaikka olisi sekä salmonella, että lintuinluenssa raakakanassa.
Ei uskalla, se broileri voi käydä kimppuun heti kun paketin avaa.
Suomalainen broilerin liha on todenäköisesti ihan puhdasta taudeista. Ja meillä marketeissa myytävä kana on suomalaista (paitsi jotku valmisruuat).
Jos syöt kanaruokaa ravintolassa tai grillissä tai työmaaruokalassa, se on hyvin todennäköisesti ulkomailta tuotua kanaa. Voi sitä toki syödä, kun on kypsäksi paistettu.
Kerran olen saanut ravintolassa eteeni kanankoiven, joka leikattuna oli ihan verinen luun vierestä.
Ravintoloissa käytetään pääasiassa suomalaista kanaa. Poislukien luultavasti pikaruokapaikat. Alkuperämerkintä pitäisi näkyä tai voi kysyä. Suurtalouksiin tulee yleensä kypsä broiler ja muukin liha valmiissa muodossaan kuutiona tai suikaleena. Tämäkin on kotimaista. Joitain erikoisempia valmistuotteita kuten kievin kana voi olla ulkomaalaista. Ihme ravintola, joka tarjoaa kanankoipea. En ole koskaan listalla nähnyt.
Raakaa broileria ei ole ennenkään saanut koskea paljain käsin (esbl, mrsa..). Pannulla tai uunissa kun käyttää hetken, niin bakteerit ja virukset kuolee. Eli jatka ihan samaan malliin.