Onko kenelläkään oikein huippu hyvää punajuuri-aurajuustolaatikon ohjetta?
Olen netistä katsellu ja ei oikein mikään tunnu " kivalle" . Kiitoksia :)
Kommentit (9)
Ainekset:
8 kpl Punajuuria raakana
150 g Aura-juustoa murusina
2 dl Ruokakermaa
Ohje:
Keitä, kuori ja raasta punajuuret. Laita punajuuret uunivuokaan, sekoita aurajuustomurut sekaan ja kaada kerma päälle. Paista uunissa n. 30-50 min. n. 175-200 asteessa. Tarjoa lihan tai broileriruoan lisukkeena, sopii myös iltapalaksi.
Hiukka lisättiin jeeraa, vai oliko se jotain muuta vastaavaa intialaistyyppistä maustetta, mutta ei se tainnut juuri maistua.
Punajuuripaistos
6-8 punajuurta
1/2 purjo
1 sipuli
2 dl kermaa
100-200g aurajuustoa
1/2 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
1 rkl kapriksia
mustapipuria, muskottipähkinää (yrttimausteita, jos siltä tuntuu)
Keitä punajuuret, kuori ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan. Paista sipuli ja purjo öljytilkassa, lisää loput ainekset ja anna muhia hetki. Kaada seos punajuurten päälle ja kypsennä 200-asteessa n. 30 min. (jos näyttää kuivahtavan, niin päälle voi laittaa kannen tai foliota.)
Talvipunajuurten keittoon saa varata sitten reilusti aikaa..
En yleensä pidä punajuuri ruoista, mutta tämä räjäytti tajunnan :-)!
Pidin uunissa 50min.
Säilykepunajuuria 700g (suikaloituna)
100g Aura-juustoa murusteltuna
2 dl ruokakermaa
2 rkl perunajauhoja
suolaa maun mukaan
uuniin 175 astetta ja puoli tuntia
Kehuja tuli eilen! Kai se sitten hyvää oli. Itse en tosin ole edes aura-juuston ystävä..
Se on ollut niin hyvää, että kuola alkaa valua pelkästä ajatuksesta. Onkohan meillä sitä huomenna, pitääpä soittaa ja tarkistaa tilanne =)
Noin kilo punajuuria raastettuna.
Voi laittaa porkkanaakin.
Sipuli tai pari paloiteltuna.
N desi riisiä.
purkki kermaa (n 2 dl) (kasvirasvakerma käy hyvin, koska juustossa on paljon kolesterolia)
paketti aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (n 125-150gg)
suolaa, valkopippuria meiramia (timjamia)
Keitä riisiä n 10 minuuttia, Sekoita aineet keskenään. Paista uunissa 200 seteessa noin tunti.
Kaveri laittaa samaan myös ruokalusikallisen kasvisfondia. Jos käyttää desilitraan kuumaa vettä liotetun liemikuution, voi vähentää kerman (ja rasvan) määrää vastaavasti.