Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Riisin huuhteleminen- kyllä vai ei?

Vierailija
23.07.2023 |

Netistä kun katsoo ohjeita riisiruoille, niin niissä vaikuttaa järjestään olevan maininta siitä, että riisi pitäisi huuhdella ennen keittämistä, jotta liika tärkkelys lähtee pois. Mutta kun tarkistin kotonani olevan riisipaketin valmistusohjeen, niin siinä taas ei huuhtelemisesta mainittu yhtään mitään.

Joten pitääkö mielestäsi riisi huuhtoa ennen keittämistä? Ja jos pitää, niin minkä luulet olevan syynä siihen että, riisipaketin keitto-ohjeessa ei riisin huuhtelusta sanota yhtään mitään

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mietin samaa eilen, kun katselin japanilaisia ruuanlaittovideoita Youtubesta ja niissä aina pestiin riisi.

Vierailija
2/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan huuhdellut ja olen vielä hengissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesen koneessa 60 asteessa, linkous 800rpm.

Vierailija
4/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanilainen vaimoni, myös sushi-kokkina toimittuaan huuhtelee riisin, koska joukossa voi olla epäpuhtauksia. Itselleni asia on yhdentekevä, joten en huuhtele.

Vierailija
5/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa myydään yleensä esikypsennettyä riisiä, Risella, Uncle Ben's jne. Niitä ei tarvitse pestä. Ihan suoraan pellosta koottu riisi pitää liottaa kunnolla, pelkkä huuhtelu ei riitä.

Vierailija
6/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän myös riippuu riisin lajista ja käyttötarkoituksesta, onko sitä tärkkelystä edes syytä vähentää. Joihinkin ruokiin riisin on tarkoituskin paakkuuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kyllä ainakaan maussa havainnut mitään eroa, vaikka olen kokeillut monesti.

Vierailija
8/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska meillä normaaleissa kaupoissa ei myydä vinkuintialaista käsittelemätöntä riisiä, niin sitä ei tarvitse pestä. Jos ostat jotain "etnisen" kaupan halppisriisiä, niin kukaan ei takaa mitä siinä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelen keitettävän riisin. Aina näkyy valkeaa jauhomaista ainetta, mikä irtoaa riisistä vesihanan alla.

Vierailija
10/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäköhän tähän pitäisi sitten vastata?🤷

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Thaimaasta kotoisin oleva kaverini sanoi, että niin tulee tehdä, en saanut selville että miksi juuri kolmella vedellä, vastaus oli että niin pitää tehdä

Ja kyllä huuhtelen riisin, en kyllä yleensä kolmella vedellä mutta huuhtelen kuitenkin

Vierailija
12/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesen vain jauhenlihan ennnen kypsennystä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanilaisen mies kirjoitti:

Japanilainen vaimoni, myös sushi-kokkina toimittuaan huuhtelee riisin, koska joukossa voi olla epäpuhtauksia. Itselleni asia on yhdentekevä, joten en huuhtele.

Tämän vuoksi itsekin huuhtelen. Ei varmaan pakkausvaihe mikään steriilin puhdas ole. Huuhtelen myös linssit ja pavut hyvin.

Vierailija
14/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niissä maissa joissa riisiruokia tehdään paljon niin aina huuhdellaan moneen kertaan ja myös annetaan liota vedessä. Ei se ole oikein jättää huuhtelematta vaikka paketissa ei lue. Ainakaan ulkomaalaisille ei kelpaa jos ei ole oikein käsiteltyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä kai huuhtelen ranskanperunatkin ennen uuniin laittoa, ihan varmuuden vuoksi.

Vierailija
16/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu riisistä ja käyttötarkoituksesta. Riisistähän irtoaa huuhdellessa tärkkelystä, joten risottoriisiä (arborio/carnaroli) ei huuhdella. Sen sijaan sushiriisi pitää aina huuhdella, useampiakin kertoja. Joku voinee googlata sen myrkyn mikä riisistä huuhdellessa poistuu.

Vierailija
17/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanilaisen mies kirjoitti:

Japanilainen vaimoni, myös sushi-kokkina toimittuaan huuhtelee riisin, koska joukossa voi olla epäpuhtauksia. Itselleni asia on yhdentekevä, joten en huuhtele.

Kyse on enemmän pinnalla olevan tärkkelyksen pois saamisesta... Vaikuttaa siihen, minkälainen koostumus valmiilla riisillä on. Juoksevan veden alla kunnes vesi on kirkasta.

Vierailija
18/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan huuhdellut ja olen vielä hengissä.

Ei se ole yksin syynä. Riisin pitää olla irtonaista jotta se on parhaimmillaan, ei tärkkelyspitoista puuroa.

Kyse on ennenkaikkea laadusta ja oikeasta valmistuksesta.

Vierailija
19/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä kai huuhtelen ranskanperunatkin ennen uuniin laittoa, ihan varmuuden vuoksi.

Et kuitenkaan uunista otettuasi?

Vierailija
20/48 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokavirasto suosittelee riisin huuhtelemista siinä esiintyvän arseenin ja muiden epäpuhtauksien poistamiseksi. Niitä voi kertyä elimistöön, jos käyttää paljon riisiä ruokavaliossa. Sen takia varmaan noissa maissa, joissa riisiä syödään joka päivä, se pestään ennen keittämistä.

Itse huuhtelen riisin. Minusta koostumus on myös parempi eikä niin puuroinen, kun huuhtelee.