Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko päärynämehu tarpeeksi hapokasta risottoon valkkarin sijasta?

Vierailija
22.07.2023 |

En oikein käytä alkoholia niin ei viitsisi mennä ruokaa vartenkaan Alkoon mutta mietin onko hedelmämehu ok vai tuleeko maku läpi jos käyttää esim. omenamehua? Päärynä ei liene yhtä voimakasta? Esim. katkarapurisotto nyt mielessä.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
22.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei todellakaan ole.

Vierailija
2/12 |
22.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
22.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.

Eii hitossa, tulee kyllä hapanta!

Mitä, jos ostat ihan vaan sen reseptiin tarvittavan pienen määrän viiniä, tai valitset reseptin jossa ei käytetä valkkaria. Viini tuo tietynlaisen risottoon kuuluvan vivahteen; se vähän kuin kuuluu siihen 😔

Vierailija
4/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä ilmankin. Italiassakin ihan sallittua

Vierailija
5/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.

Eii hitossa, tulee kyllä hapanta!

Mitä, jos ostat ihan vaan sen reseptiin tarvittavan pienen määrän viiniä, tai valitset reseptin jossa ei käytetä valkkaria. Viini tuo tietynlaisen risottoon kuuluvan vivahteen; se vähän kuin kuuluu siihen 😔

Sitruuna käy oikein hyvin risottoon, mikä hyvänsä sitrusmehu käy, jollei ole viiniä tai ei halua käyttää viiniä. 

Vierailija
6/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita holitonta, esim Lidlissä on hyvä valkkari ja hinta jotain 5 eur.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viiniä saa myös alkoholittomana, mutta eiköhän sen voi jättää laittamatta. Viinin tilalle loraus sitruunamehua (ei korvaa viiniä 1:1) ja loput lihalientä. Myös omenamehulla voi korvata, mutta joskus omenamehu on aika makeaa.

Monesti sitten vaan käytetään sitä liha/kasvis/kanalientä, mitä muutenkin siinä risotossa käytettäisiin. Näin ainakin italialaiset tuttuni tekevät.

Vierailija
8/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkoviinietikka mieluummin ja vähemmän kuin sitä viiniä.

Minä kuitenkin ostaisin pikkupullon ja vaikka loput viemäriin koska risotto on niin hieno ruokalaji oikein valmistettuna etten pelleile sen kanssa minkään osalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai sitten nöyrryt ja haet vaan Alkosta jonkun kyykkyvalkkarin. Väliäkö sillä on "käytätkö" vai et. Risotossa alkoholi höyrystyy pois ja vain aromit jäävät.

Vierailija
10/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän kyllä vaan fondeja, tai liha/kana/kasvislientä.. hyvin on risotot kelvanneet ilman sitä viiniäkin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä käytän kyllä vaan fondeja, tai liha/kana/kasvislientä.. hyvin on risotot kelvanneet ilman sitä viiniäkin..

Jos ei muuta saa niin johonkin on tyytyminen.

Jotkut ne vetävät myös porkkalaa, tofua, punajuuriporoa ynnä muuta korvikepaskaa.

Vierailija
12/12 |
23.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valkoviinietikka mieluummin ja vähemmän kuin sitä viiniä.

Minä kuitenkin ostaisin pikkupullon ja vaikka loput viemäriin koska risotto on niin hieno ruokalaji oikein valmistettuna etten pelleile sen kanssa minkään osalta.

Juuri näin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän kuusi