Onko kukaan huomioinut että Kotimaista tuotemerkin vapaan kanan munista ei lähde kuoret kunnolla
keitettyä vaikka laitta kylmän veteen keittämisen jälkeen. Kultamunan vapaan kanan munista sen sijaan lähtee hyvin kuoret.
Kommentit (17)
ei kai se kana tiedä minkä firman leivissä on
Mä en ole huomannut yhtään mitään eroa eri merkkien välillä. Yhtä helposti lähtee kaikista kuoret irti.
Vierailija kirjoitti:
ei kai se kana tiedä minkä firman leivissä on
Firma hankkii munat samalta tuottajalta joka saattaa ruokkia kanat sitten esim. kalarehulla joka kyllä munissa maistuukin sitten.
Unohtakaa nuo ns vapaat. Luomu on ainoa missä on elikoilla edes jonkinlaiset olosuhteet eläessään. Näkee kananmunassa tai pakkauksessa merkkijonon ensimmäisestä merkistä,joka on 0 tai 1. On toki kalliimpia.
Luomumunat maistuu kalaöljylle. En tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Oikein hyvin lähtee kuoret jos hetken aikaa pyörittelet munaa pöydän pinnalla ennen kuorimista, tai pyörittelyn sijaan puristat nyrkissä kevyesti että kuori halkeilee ensin.
Mikäs munanpyörittelijä sinä olet?!
Kannattaa muutenkin miettiä, mistä munansa ostaa. Isot kanalat, jotka myyvät munia halvalla tekevät mm. sitä, että kun kanan paras muninta-aika loppuu, kanat kaasutetaan kuoliaaksi. Tulosta täytyy saada mahdollisimman nopeasti ja tuottamattomat saa äkkiä lähtöpassit. Sama, jos kana yhtään sairastuu, se on henki pois heti eikä edes yritetä hoitaa. Mulla loppui siinä kohtaa kaupan munien ostaminen kun sain nuo tietää. Toki jonkun pienen luomutilan munia olisin voinut ostaa, mutta päädyinkin ostamaan meille kotiin muutaman kanan. Tiedän varmasti, että niillä on täällä hyvä elämä, saavat hyvää ja laadukasta ruokaa, virikkeitä ja herkkää huolenpitoa sekä paljon ulkoilua.
Off topic tuo tuotemerkki kotimaista on idioottimainen nimi. Kesti vuosia ennen kuin tajusin se on halpatuotemerkki. Luulin vaan kun kyljessä lukee kotimaista se on niin, kotimaista
Vierailija kirjoitti:
Kai laitat munat kiehuvaan veteen
Laitan kuumaan veteen jossa on suolaa, sitte 5min täydellä höngällä, sitte säikäytän kylmäksi.
Toinen konsti on koputella ympäriinsä lusikalla ja kun kuuluu erilainen ääni, voi aloittaa kuorimisen!
En ole kysellyt heiltä, mistä ovat kotoisin tai kenen ahterista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oikein hyvin lähtee kuoret jos hetken aikaa pyörittelet munaa pöydän pinnalla ennen kuorimista, tai pyörittelyn sijaan puristat nyrkissä kevyesti että kuori halkeilee ensin.
Mikäs munanpyörittelijä sinä olet?!
Siis jos sinulla on tapana keittää kananmuna ihan kypsäksi asti etkä jätä sitä löysäksi sisältä niin helppo kuorien poisto tapa on sijoittaa kananmuna pöydälle, paina hieman niin että kuori rusahtaa rikki ja rullaa kananmuna pöydän pintaa pitkin. Sitten poista kuoret, lähtee helposti.
Ihan helposti kuoret lähtevät. Olisiko nyt vain keittelijässä vika?
Vierailija kirjoitti:
Unohtakaa nuo ns vapaat. Luomu on ainoa missä on elikoilla edes jonkinlaiset olosuhteet eläessään. Näkee kananmunassa tai pakkauksessa merkkijonon ensimmäisestä merkistä,joka on 0 tai 1. On toki kalliimpia.
Ei kai tämä kovin huonoa ole:
Lattiamunat tuotetaan lattiakanaloissa, joissa kanat voivat liikkua vapaasti, kuopia jaloillaan, kylpeä pehkussa, istua orsilla ja munia pesiin. Pakkauksissa käytetään virallisia merkintöjä "lattiakanojen munia" ja "lattiakanalasta" tai kauppanimiä kuten "vapaan kanan munia" ja "vapaa" tai "onnellisen kanan munia".
Sulle on saattanu sattuu kenno jossa o nuorien kanojen munia niistä lähtee kuori vähän vaikeammin kuin vanhempien kanojen munista T: perheelläni oli joskus kanoja
Jos kananmuna on tuore, kuori lähtee irti huonommin. Vähän vanhemmasta munasta kuori irtoaa helposti. Ei vanhempi silti pilaantunut ole.
Vierailija kirjoitti:
Oikein hyvin lähtee kuoret jos hetken aikaa pyörittelet munaa pöydän pinnalla ennen kuorimista, tai pyörittelyn sijaan puristat nyrkissä kevyesti että kuori halkeilee ensin.
Juu, samaa mieltä. Pikkasen koputtelee että se kuori lohkeaa ja sitten vasta laittaa kylmään veteen.
Ei ole koskaan ollut ongelmaa munien kuorimisessa sitten missään merkissä.
Oikein hyvin lähtee kuoret jos hetken aikaa pyörittelet munaa pöydän pinnalla ennen kuorimista, tai pyörittelyn sijaan puristat nyrkissä kevyesti että kuori halkeilee ensin.