Hei sinä joka olet käynyt koulua Tohmajärvellä!
Sattuisitko muistamaan mitä siinä pinaattilettujen kanssa tarjotussa tonnikalasalaatissa oli? Se oli taivaallisen hyvää, mutta en yhtään muista mitä muita ainesosia siinä oli tonnikalan lisäksi. Ainaki 90-luvulla sitä salaattia oli yläasteella. En muista oliko ala-asteellakin
Kommentit (17)
Käviskö Liperi.
Ei kyllä muista että olisi ollut tonnikalasalaattia.
Tänään kävin Tohmajärvellä, en tosin ole siellä koulua käynyt tai asunut.
Eikös siinä ollut kierremakaronia, tonnikalaa ja he-ma-pa? Tai ainakin jotain sinnepäin. t: toinen karjalalainen, muttei tohmajärveläinen
Vierailija kirjoitti:
Eikös siinä ollut kierremakaronia, tonnikalaa ja he-ma-pa? Tai ainakin jotain sinnepäin. t: toinen karjalalainen, muttei tohmajärveläinen
He-ma-pa saatto olla mut ei mielestäni pastaa, oisko siinä ollu sit riisiä
-ap
Vierailija kirjoitti:
Käviskö Liperi.
Ei kyllä muista että olisi ollut tonnikalasalaattia.
Liperi käy myös
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös siinä ollut kierremakaronia, tonnikalaa ja he-ma-pa? Tai ainakin jotain sinnepäin. t: toinen karjalalainen, muttei tohmajärveläinen
He-ma-pa saatto olla mut ei mielestäni pastaa, oisko siinä ollu sit riisiä
-ap
Riisiä se taisi olla nyt kun tarkemmin miettii. Mutta noilla löytyy paljon ohjeita netistä, nyt vaan kokeilemaan.
Vierailija kirjoitti:
Käviskö Liperi.
Ei kyllä muista että olisi ollut tonnikalasalaattia.
Miten se Liperin mummon lanttukukko on tarkalleen ottaen siellä uunissa?
Mulle amiskan opettaja (Savon puolella ) usein huusi erinäisissä tapauksissa "sinäkii niinku Liperin mummon lanttukukko uunissa"
Katri-Helena tai Seppo Räty voisivat muistaa.
Tohmajärven ainoat julkkikset.
Pohjois-Karjalan toisella puolella oli riisiin tehtyä tonnikalasalaattia. Löytyy netistä ohjeita varmasti, itse teen jotenkin näin: keitettyä riisiä, keitettyä kananmunaa, tonnikalaa, tomaattia, jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, maustekurkkua sekä kermaviilikastike, johon laitan suolaa, vähän sokeria, tilliä, pippuria, sitruunamehua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käviskö Liperi.
Ei kyllä muista että olisi ollut tonnikalasalaattia.Miten se Liperin mummon lanttukukko on tarkalleen ottaen siellä uunissa?
Mulle amiskan opettaja (Savon puolella ) usein huusi erinäisissä tapauksissa "sinäkii niinku Liperin mummon lanttukukko uunissa"
Ai kauhee. 😂 En tiijä miekkää, mut naurattaa.
T. Liperissä monesti käyny (lossilla oon männy Riäkkylän kautta)
Vierailija kirjoitti:
Katri-Helena tai Seppo Räty voisivat muistaa.
Tohmajärven ainoat julkkikset.
Seppo nyt ei ainakaan rehuja ole syönyt.
Vieremällä, synkimmässä Ylä-Savossa, syötiin kouluruokana pari kertaa kuussa sian verestä, talista, sipulista, ruisjauhoista keitettyä mykyjä.= Mykyrokkaa. Keitossa oli myös muita sian sisäelimiä. Maksaa, munuaisia ja sydäntä ja tietenkin perunoita.
Vierailija kirjoitti:
Vieremällä, synkimmässä Ylä-Savossa, syötiin kouluruokana pari kertaa kuussa sian verestä, talista, sipulista, ruisjauhoista keitettyä mykyjä.= Mykyrokkaa. Keitossa oli myös muita sian sisäelimiä. Maksaa, munuaisia ja sydäntä ja tietenkin perunoita.
Kuulostaa etäisesti skottien haggisilta. Tosin keuhkorakkulat, alveolit puuttuvat reseptistä ja ohrasuurimot. Sekä se, että aito haggis kypsennetään lampaan vatsalaukussa ja maustetaan tilkalla single malt skottiviskiä.
Minä olen käynyt ysärillä koulua Tohmajärvellä. En tuota salaattia kylläkään muista.
Kai se pitää vaan ruveta netistä kaivelemaan reseptejä kokeilemaan
-ap
Eikö ketään entistä tai nykyistä Tohmajärveläistä ole linjoilla?