Miksi ennen leipomista pitäisi pestä kädet
Eikö ne bakteerit muka kuole siellä uunissa 200+ asteessa?
Kommentit (45)
Jos esittää tuollaisen kysymyksen, niin ehkä kannattaisi jättää leipominen väliin.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei siis osaa vastata kysymykseen, että kuolevatko bakteerit kuumassa uunissa.
Googlaa, käykö niin.
eräs autokorjaaja kertoi, että mustat kynnenaluset puhdistuu hyvin sämpylöitä leipomalla
Kaivappa ahteriasi ensin ja mene sitte leipomaan, tekeekö mielesi haukata siitä leipomuksesta.
Ållöttävää!
Vierailija kirjoitti:
No eivät kuole uunissa. Yök.
Mutta pyykkikoneessa kuolevat jo 60 asteessa? Jokin ei nyt täsmää.
Teepä testi. Leivo pellillinen sämpylöitä. Kuse niiden päälle ja paista sitten. Tekeekö mieli syödä niitä? Miksi?
en kyllä ostaisi mitään syötävää mistään myyjäisistä, joihin normaalin suomalaisen hygienian omaavat yh mammat ovat leiponeet pesemättömillä käsillään kissanpaskaisilla pöydillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No eivät kuole uunissa. Yök.
Mutta pyykkikoneessa kuolevat jo 60 asteessa? Jokin ei nyt täsmää.
Jos ne hukkuvat siellä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No eivät kuole uunissa. Yök.
Mutta pyykkikoneessa kuolevat jo 60 asteessa? Jokin ei nyt täsmää.
Pesuaine rikkoo bakteerien solukalvot aika mukavasti. Sämpylöihin ei ihan kehtaa omoo kaadella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No eivät kuole uunissa. Yök.
Mutta pyykkikoneessa kuolevat jo 60 asteessa? Jokin ei nyt täsmää.
Syötkö useinkin vaatteitasi?
Vierailija kirjoitti:
Teepä testi. Leivo pellillinen sämpylöitä. Kuse niiden päälle ja paista sitten. Tekeekö mieli syödä niitä? Miksi?
Koska kusi ei ole sen parempi sämpylöissä kuin esimerkiksi pippuri tai mikään muukaan asiaankuulumaton mauste.
Aloittaja on ilmeisesti niitä jotka eivät pese käsiään edes wc-käynnin jälkeen. Hyi.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei siis osaa vastata kysymykseen, että kuolevatko bakteerit kuumassa uunissa.
Kyllä ne kuolevat. Mutta ennen kuolemaansa ne kerkeävät tehdä taikinassa tuhoja, ja leipomuksen epäonnistumisen riski kasvaa. Pesemättömissä käsissä voi olla muitakin taikinalle haitallisia asioita, kuten entsyymejä, jotka pilkkovat aineita, joiden olisi tarkoitus muodostaa leivonnaiselle rakennetta.
(Menikö liian monimutkaiseksi?)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No eivät kuole uunissa. Yök.
Mutta pyykkikoneessa kuolevat jo 60 asteessa? Jokin ei nyt täsmää.
Syötkö useinkin vaatteitasi?
Varmasti koskettelet sinäkin vaatteitasi ja sitten tunget sormiasi jossain vaiheessa naamaan ja suuhusi.
Ja sitten vielä joku ihmettelee kun myyjäisissä tai torilla kukaan ei osta kotona tehtyjä leipomuksia...
Vierailija kirjoitti:
eräs autokorjaaja kertoi, että mustat kynnenaluset puhdistuu hyvin sämpylöitä leipomalla
Kynsilakkakin lähtee hienosti, ei tarvi ostaa kallista lakanpoistoainetta.T 😅
Tämän takia en esim. kylässä tai juhlissa syö mitään kotona tehtyjä tarjoiluita . Sori vaan.
Minkä ikäinen oikein olet?