Voiko erikoisvehnäjauhojen ja sämpyläjauhojen sekoituksesta leipoa sämpylöitä?
Tuleeko hyviä? Vahingossa ostin erikoisvehnäjauhoja, eikä kakkuja tai pullia tule leivottua.
Kommentit (7)
Ei herranen aika, ei missään nimessä!!
Voi leipoa, myös ruisjauhoja olen käyttänyt 3dl litralle ja loput vehnäjauhoja.
Muistaakseni kinuskikissan ohjeissa mainittiin, että itse voi suunnitella sämpyläjauhon ja sen koostumuksen. Vehnäjauhot pehmentävät taikinaa, mutta itse laitan mukaan leseitä, paljon kauraryynejä, ruisjauhoja ja porkkanaraastetta. Joka kerta eri sekoitus. Hyviä tulee. Riittävästi kuitenkin vehnäjauhoja, ainakin puolet.
No ei tietenkään. Erikoisvehnäjauhoista leivoitaan erikoisvehnätuotteita ja sämpyläjauhoista sämpylöitä. Ihan selvästi lukee siinä nimessä, mihin tuotetta käytetään!
Voi ihan hyvin. Joissakin rouhesämpyläresepteissä kehoitetaan käyttämään juuri erikoisvehnäjauhoja. Toimii ilman rouheitakin. Vaatii vain vähän enemmän vaivaamista sitkon aikaansaamiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Ostan aina halvimpia jauhoja. Kyllä niistä kaikki tarpeelliset saa tehtyä.
Ne onkin parhaita jauhoja, koska ovat yleisjauhoja. Käyvät hyvin pulliin, leipiin, sämpylöihin ja kakkuihinkin. Joku Anni-Helena taas on omiaan kakkuihin, mutta meillä tehdeään niitä kerran, pari vuodessa, niin ennättävät mennä huonoiksi. Viime aikoina olen suosinut Pirkan lumuvehnäjauhoa, koska se on kilon pussi, ennätän käyttää ne ennen vanhenemista. Vanhentunut vehnäjauho maistuu kamalalle.
Ostan aina halvimpia jauhoja. Kyllä niistä kaikki tarpeelliset saa tehtyä.