Voiko sipuliakäyttää jos siihen on kasvanut varret jääkaapissa?
Kommentit (17)
Haista ja maista. Jos nämä ok, voi käyttää.
Tärkeämpi kysymys on, että miks hitossa sulla on sipulia jääkaapissa??
Vierailija kirjoitti:
uusavuttoman kysymyksiä nro xxxxxxx
Eikö ole hyvä, jos kysyy, kun ei tiedä. Sä oot niitä urveloita, jotka ei tajua edes kysyä, vaan hakkaat päätä seinään. eri
Varmaan paremminkin se kasvattaa juuria kuin varsia
Käytät ne varret, sipuli itse on varmaan jo mennyttä
Sipuli säilyy paremmin huoneenlämmössä. Ei ole syytä laittaa jääkaappiin.
No miksi ihmeessä ei voisi? Siis mitä konkreettisesti ajattelet siinä olevan vialla, jos se aistinvaraisesti ei vaikuta pilaantuneelta?
Leikkaa se halki ja päätä sitten. Sipuli on siitä mukava kasvi että ne osat joita ei enää kannata käyttää kyllä huomaa.
Tulevaisuutta varten ohje että kokonaiset sipulit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä.
onko saarikko alkanut ruuan valmistus puuhiin kysyppä vihreiltä ystäviltäsi.
Vierailija kirjoitti:
Käytät ne varret, sipuli itse on varmaan jo mennyttä
Sen voisi myös pistää multaan tai vesikippoon, ja pian olisi varsia runsaammin syötäväksi.
Itse juuri tein näin huonon oloiselle sipulille.
Kasvatin viime vuonna sipuleita. Joitain vielä jäljellä. Alkaneet työntämään vartta ja niitä käytetään ensimmäisenä pois.
Halkaisen sipulin ensin ja katson miltä näyttää ja näyttäneet ihan hyviltä, joten syöty koko sipuli.
Vierailija kirjoitti:
uusavuttoman kysymyksiä nro xxxxxxx
Syö sinä vain niitä itäneitä perunoitasi...
Vierailija kirjoitti:
Tärkeämpi kysymys on, että miks hitossa sulla on sipulia jääkaapissa??
Sipuli on yksi arkisin aines kotikeittiössä. Jokaisella on oma tapansa säilyttää sitä eikä tyylillä ole niin väliä, jos sitä ei ole kilotolkulla säilöttäväksi ja ruoka menee suhteellisen nopeasti käyttöön.
Asiantuntijoilla on kuitenkin suosituksensa. Kysyimme asiaa ensin viljelijältä.
Sipulia viljelevän Pekka Vehviläinen -yrityksen myynnistä vastaava Matti Vehviläinen kertoo, että sipulia kannattaa säilyttää mieluummin viileässä kuin lämpimässä.
Sipuli säilyy kodeissa hyvin esimerkiksi jääkaapin vihanneslokerossa varsinkin silloin, jos sitä säilytetään pidempiä aikoja, kuten vaikkapa kuukausia.
Kun sipuli on viileässä, se ei lähde itämään yhtä nopeasti kuin lämpimässä. Esimerkiksi yli kuudessa asteessa säilytetyt sipulit alkavat itää nopeammin kuukausien kuluessa kuin viileässä säilytetyt, Matti Vehviläinen sanoo.
Huoneenlämmössä sipulit voi huoletta säilöä lyhytaikaisesti, kuten viikon tai pari.
Vierailija kirjoitti:
Sipuli säilyy paremmin huoneenlämmössä. Ei ole syytä laittaa jääkaappiin.
Sipuli on yksi arkisin aines kotikeittiössä. Jokaisella on oma tapansa säilyttää sitä eikä tyylillä ole niin väliä, jos sitä ei ole kilotolkulla säilöttäväksi ja ruoka menee suhteellisen nopeasti käyttöön.
Asiantuntijoilla on kuitenkin suosituksensa. Kysyimme asiaa ensin viljelijältä.
Sipulia viljelevän Pekka Vehviläinen -yrityksen myynnistä vastaava Matti Vehviläinen kertoo, että sipulia kannattaa säilyttää mieluummin viileässä kuin lämpimässä.
Sipuli säilyy kodeissa hyvin esimerkiksi jääkaapin vihanneslokerossa varsinkin silloin, jos sitä säilytetään pidempiä aikoja, kuten vaikkapa kuukausia.
Kun sipuli on viileässä, se ei lähde itämään yhtä nopeasti kuin lämpimässä. Esimerkiksi yli kuudessa asteessa säilytetyt sipulit alkavat itää nopeammin kuukausien kuluessa kuin viileässä säilytetyt, Matti Vehviläinen sanoo.
Huoneenlämmössä sipulit voi huoletta säilöä lyhytaikaisesti, kuten viikon tai pari.
Vierailija kirjoitti:
Sipuli säilyy paremmin huoneenlämmössä. Ei ole syytä laittaa jääkaappiin.
Jääkaapissa säilyy parhaiten.
uusavuttoman kysymyksiä nro xxxxxxx