Mitä mausteita laitatte ohrattoon? Laitatteko sipulia?
Ohra on suosikkilisäkkeeni ruokiin mutta ohrattoa en ole tehnyt. Googlailin reseptejä, mutta kaikissa vaikuttaa olevan sipulia, valkosipulia, juustoa, kermaa, mitkä eivät nyt ainakaan innosta. Haluaisin tehdä kevyemmän version, esimerkiksi ihan yrteillä maustetun. Onko ehdotuksia?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁
Jep, risotto tehty ohrasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁
Jep, risotto tehty ohrasta.
Kuulostaa hevosen tai lampaan ruualta.
Keksi itse mitä laitat, niin ne kokitkin tekevät!
Laitan yleensä siihen öljyyn sipulia, paprikaa, kurkumaa, chiliä ja/tai adjika-maustetta.
Aika samoin maustan kuin risoton, vähän enemmän vaan pehmeyttä antavia makuja suosin. Varmaan siksi noita juustojakin käyttään, että taittavat ohran karvautta.
Vierailija kirjoitti:
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁
On ollut ohrattoa niin kauan kuin muistan eli 80-luvulta. Varmaan aiemminkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁
On ollut ohrattoa niin kauan kuin muistan eli 80-luvulta. Varmaan aiemminkin.
Jaa. Mä kuulin ekaa kertaa ton nimityksen, vaikka oon kyl syönyt jo 90-luvulla (kasaria en muista).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁
On ollut ohrattoa niin kauan kuin muistan eli 80-luvulta. Varmaan aiemminkin.
Ai alapeukkua tulee, kun joku muistaa vanhastaan ohratto-sanan ja sinulle se on uusi?
Ja vastaus on: kyllä, laitan sipulia.
En ole aiemmin kuullutkaan. Samantyyliset bulguri ja couscous meillä maustetaan joko kasvis- tai kanaliemellä.
Jos nuo mausteet eivät innosta, niin laita niitä mistä itse pidät. Curryohratto, chiliohratto, basilikaohratto, timjamiohratto, meiramiohratto, kiinalainen ohratto viisimausteella jne.
Ohratto. Ai sille on keksitty tuollainen nimi 😁