Miksi kokeista on pulaa?
Onko työ liian kuluttavaa? Mitä ominaisuuksia hyvältä kokilta vaaditaan?
Kommentit (15)
Todella huono palkka verrattuna työn hektisyyteen.
Eikä keittiö ole mikään viileä paikka
Pska palkka, kiire, työn raskaus. Olen kokki, mutta en halua enää juoksemaan kelloa vastaan huonoihin olosuhteisiin. Työpäivän jälkeen ei jaksa kuin maata.
Huonohko palkka , huonot työajat ja moni ketju pitää kokkeja vajailla tunneilla. Eiköhän siinä ole syitä. Tietenkin työajat ovat, mitä ovat, mutta parempi palkka ja täydet tunnit kompensoisivat.
Eikös kokeilta vaadita vahvaa luonnetta ja ties mitä ominaisuuksia? Harva ehkä ymmärtää, miten vaativaa työ on?
Hyvä fyysinen kunto, hyvä paineensietokyky, kyky tulla toimeen muiden kanssa, hyvät kommunikaatiotaidot, rautainen ammattitaito. Työ on kuluttavaa ja sopii ihmiselle, joka nauttii hektisyydestä, kiireestä ja stresssistä.
Moni kokki tekee jossain vaiheessa päivää bourdainit.
Kokeita kyllä riittää ainakin koulussa
Vierailija kirjoitti:
Kokeita kyllä riittää ainakin koulussa
Huumorintajua vaativa työ.
Onko täällä ketään kokkia, joka nauttii työstään? Harkitsen alaa.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä fyysinen kunto, hyvä paineensietokyky, kyky tulla toimeen muiden kanssa, hyvät kommunikaatiotaidot, rautainen ammattitaito. Työ on kuluttavaa ja sopii ihmiselle, joka nauttii hektisyydestä, kiireestä ja stresssistä.
Hyvä organisointikyky.
Etniset miehet on parhaita kokkeja, niitä sais tulla Suomeen lisää.
Se on kyllä jännä että parhaat/kuuluisimmat kokit tuntuu olevan miehiä vaikka on perinteinen naisala.
Moni kokki lopettaa ja siirtyy muihin hommiin, monet kaupanalalle. Itse tunnen useamman, jotka lopettaneet keittiöhommat huonojen työaikojen, paineen ja palkan takia.
Kuten kaikilla työvoimapula-aloilla, raskas työ ja paska palkka, siksi.