Mistä risotosta lapsi tykkäsi?
Kommentit (34)
Tästä saa pariksikin kerraksi ruokaa:
1. paista koipireidet uunissa kypsiksi. Tarjoile haluamallasi tavalla.
2. ylimääräisistä koipireisistä revi lihat irti ja tee risotto:
- laita keitinveteen kanaliemikuutio, puoli desiä rusinoita ja anananaspaloja ja laita kiehumaan
- toiseen kattilaan sulata pari rkl voita ja lisää sinne risottoriisi
- anna risottoriisin imeä sulanut voi, lisää sitten keitinvedestä lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä niin kauan kun risotto sitä imee ja katso että risotto "kiehuu" sen parikymmentä minuuttia. Keitinvettä kannattaa tehdä sen verran vähän, että saat kaikki lopulta kaadettua risoton sekaan (myös ananakset ja rusinat)
- kuumenna kananlihat mikrossa ja lisää risottoon kun aikaa on jäljellä 5 minuuttia
Vierailija kirjoitti:
Tästä saa pariksikin kerraksi ruokaa:
1. paista koipireidet uunissa kypsiksi. Tarjoile haluamallasi tavalla.
2. ylimääräisistä koipireisistä revi lihat irti ja tee risotto:
- laita keitinveteen kanaliemikuutio, puoli desiä rusinoita ja anananaspaloja ja laita kiehumaan
- toiseen kattilaan sulata pari rkl voita ja lisää sinne risottoriisi
- anna risottoriisin imeä sulanut voi, lisää sitten keitinvedestä lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä niin kauan kun risotto sitä imee ja katso että risotto "kiehuu" sen parikymmentä minuuttia. Keitinvettä kannattaa tehdä sen verran vähän, että saat kaikki lopulta kaadettua risoton sekaan (myös ananakset ja rusinat)
- kuumenna kananlihat mikrossa ja lisää risottoon kun aikaa on jäljellä 5 minuuttia
Täysin turhaa tuo kypsän lihan mikrotus ennen pataan laittoa, kuumuuhan se siellä risotossa muutenkin. Tuossa voi käyttää myös edellispäiväistä broileriruokaa.
Kiitos tuosta parsa risottovinkistä!!
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Soijasuikalerisotto
Risotto on nopeaa arkiruokaa, jota on helppo varioida tarpeen ja sen mukaan mitä ruokaa kaapeista löytyy. Tämä risotto on rakenteeltaan irtonaisempaa kuin kermainen sienirisotto, mutta maussa se ei häviä. Risoton voi tarjota joko pääruokana tai lisukkeena esimerkiksi seitanpihvin tai sienestäjänleikkeen kanssa.
4 dl (noin 150 g) kuivia soijasuikaleita
vettä soijasuikaleiden keittämiseen
2 rkl soijakastiketta soijasuikaleiden maustamiseen
rypsiöljyä soijasuikaleiden paistamiseen
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
3 rkl valkoviinietikkaa
n. 6 dl vettä riisin kypsentämiseen
1 1/2 rkl yrttimaustetta (esimerkiksi basilikaa tai persiljaa)
1 1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 paprika (n. 160 g)
100 g pakasteherneitä
paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä
Keitä soijasuikaleita noin 5 minuuttia tai pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta keitetyt suikaleet. Paista soijasuikaleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet vähän rapsakkuutta. Mausta soijasuikaleet soijakastikkeella ja paista suikaleita vielä hieman. Siirrä soijasuikaleet sivuun.
Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä wokissa tai suuressa paistinpannussa. Lisää sipuleiden joukkoon riisi ja hieman öljyä. Kuullota keskilämmöllä jonkin aikaa.
Lisää pannulle valkoviinietikka ja vähitellen vesi samalla sekoittaen. Sekoittele sillon tällöin noin 15 minuutin ajan tai kunnes riisi on kypsää eikä pannulla ole ylimääräistä vettä. Sekoita tässä vaiheessa joukkoon myös yrtit, pippuri ja suola.
Paloittele paprika. Sekoita risoton joukkoon paprika ja herneet.
Tarjoile valmis risotto tuoreiden yrttien ja raikkaan salaatin kera.
Vinkkejä
• Lisää risottoon ennen tarjoilua kalamata- tai vihreitä oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Risoton sekaan voi lisätä myös vegaanista juustoa, itsetehtyä vegeparmesaania tai Violifen vegaanista versiota parmesaanista.
• Samalla reseptillä valmistat risoton soijasuikaleiden sijaan myös tofusta, kikherneistä, pavuista tai soijarouheesta.
Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta. Korvaa soijasuikaleet kikherneillä tai pavuilla.
Meillä tykkää lapset jauhelihaohratosta joka on myös sikahelppo. Paistan jauhelihat kattilan pohjalla, lisään veden ja veden kiehuessa ohran (torino täysjyväohra). Keitän ohrapaketin ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa lisään hemapaa ja maustan kasvisliemikuution palalla. Voi laittaa muutkin mausteet ja pakastevihannekset tietty mut tää on sikahelppo, maukas, ja jauhelihaa lukuunottamatta kaikki ainekset voi olla valmiina kaapeissa. Lisäplussana ei mene miksikään jääkaappisäilytyksestä ja mikrossa lömmityksestä.
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Ei haihdu. Tutkittu juttu. Laita sitruunamehua.
Vierailija kirjoitti:
Meillä tykkää lapset jauhelihaohratosta joka on myös sikahelppo. Paistan jauhelihat kattilan pohjalla, lisään veden ja veden kiehuessa ohran (torino täysjyväohra). Keitän ohrapaketin ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa lisään hemapaa ja maustan kasvisliemikuution palalla. Voi laittaa muutkin mausteet ja pakastevihannekset tietty mut tää on sikahelppo, maukas, ja jauhelihaa lukuunottamatta kaikki ainekset voi olla valmiina kaapeissa. Lisäplussana ei mene miksikään jääkaappisäilytyksestä ja mikrossa lömmityksestä.
Varmasti ihan hyvä ohje, mutta ei tuolla kyllä ole yhtään mitään tekemistä risoton kanssa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Ei haihdu. Tutkittu juttu. Laita sitruunamehua.
Oletko ikinä tislauksesta kuullut? Tottakai alkoholi haihtuu keitettäessä! Sitäpaitsi vaikkei haihtuisi niin sitä viiniä on risotossa vain pieni määrä. Saman verran alkoholia on mehussa jonka puristaa itse tuoreista appelsiineista. Ei kannata olla asian suhteen neuroottinen.
Oman lapsen herkkua on sienirisotto ja kurpitsarisotto. Samoin risotto primavera on maistunut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Kyllä se vaan toimii, itse asiassa siitä tulee paremman makuista ilman viiniä. Usko pois, mulla on risoton teosta yli 40 v kokemus. Eikä reseptejä aina tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, päinvastoinhan se asia on. Happoakin saa vaikka sitruunamehulla, jos sitä välttis haluaa. Sitä paitsi happamuus on tuskin lasten makuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Kyllä se vaan toimii, itse asiassa siitä tulee paremman makuista ilman viiniä. Usko pois, mulla on risoton teosta yli 40 v kokemus. Eikä reseptejä aina tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, päinvastoinhan se asia on. Happoakin saa vaikka sitruunamehulla, jos sitä välttis haluaa. Sitä paitsi happamuus on tuskin lasten makuun.
Olet yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti väärässä. Vahvistusta tälle tiedolle voit lukea mistä tahansa keittokirjasta tai kysyä keneltä tahansa kokilta. Väittämällä risotosta tulevan parempaa kraanaveteen keittämällä loukkaat koko Italian ruokakulttuuria.
Risottoa johon vihanneksia ja siskonmakkaroita tai nakkeja ja hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Et sä sitä päätä mitä muut laittaa risottoonsa. Joo jos ei halua lapsille antaa risottoa jossa valkoviiniä, mutta aikuiset voi sitä syödä. Ei siitä ruoasta saman makuista saa jos jättää valkkarin tai punaviinin pois. Esim. miten tehdään punaviinikastike ilman punaviiniä?
Vanha kunnon risotto 80-luvulta. Riisiä, jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Ei haihdu. Tutkittu juttu. Laita sitruunamehua.
Oletko ikinä tislauksesta kuullut? Tottakai alkoholi haihtuu keitettäessä! Sitäpaitsi vaikkei haihtuisi niin sitä viiniä on risotossa vain pieni määrä. Saman verran alkoholia on mehussa jonka puristaa itse tuoreista appelsiineista. Ei kannata olla asian suhteen neuroottinen.
Kuten sanottua, tästä on olemassa ihan tieteellisesti tutkittua tietoa. Tutustu asiaan ennen kuin alat päteä väärillä tiedoilla saati nimitellä toisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, ei valkoviiniä! Muutenkin koko viini on ihan turha koko ruuassa, vesikin riittää tai se liemi, jota aikoo muutenkin käyttää. Itsekin tykkään ottaa viinit mieluiten lasista enkä ruoan seassa.
Alkoholi haihtuu kokonaan pois. Tai voihan sitä käyttää alkoholitontakin viiniä halutessaan. Valkoviini on tärkeä raaka-aine. Antaa hapokkuutta.
Ei se nyt ihan niin toimi, että jättää raaka-aineita pois ja korvaa ne kraanavedellä.
Ei haihdu. Tutkittu juttu. Laita sitruunamehua.
Oletko ikinä tislauksesta kuullut? Tottakai alkoholi haihtuu keitettäessä! Sitäpaitsi vaikkei haihtuisi niin sitä viiniä on risotossa vain pieni määrä. Saman verran alkoholia on mehussa jonka puristaa itse tuoreista appelsiineista. Ei kannata olla asian suhteen neuroottinen.
Kuten sanottua, tästä on olemassa ihan tieteellisesti tutkittua tietoa. Tutustu asiaan ennen kuin alat päteä väärillä tiedoilla saati nimitellä toisia.
Neuroottinen ei ole haukkumasana.
Tee suosiolla nistipataa...