Jos laitat tarjolle salaattia salaattikulhossa, sekoitatko itse salaatinkastikkeen tai kaadatko sekaan oliiviöljyn vai laitatko pullot pöytään niin että jokainen itse annostelee öljyn?
Laitatko pöytään esimerkiksi oliiviöljyn, balsamico-pullon ja suolaa tai pippuria niin että halukkaat voivat itse annostella omalle lautaselle?
Vai sekoitatko valmiiksi salaatin joukkoon öljyn tai kastikkeen?
Kommentit (17)
Sekoitan valmiiksi kastikkeen ja laitan sen salaatin sekaan. Muuten lorahtaa helposti liikaa öljyä tai etikkaa, eikä maku ole tasapainoinen. Minusta salaatinkastike vaatii myös vähän makeutta, varsinkin talvisin vihanneksissa ei ole itsessään sopivasti makeutta.
Pullot ja pippurimyllyt pöytään. Sappiongelmaisena toivoisin voivani laittaa öljyn salaattiin itse. En sitä kuitenkaan ääneen pyydä, edellytä enkä odota. Kotona maustan salaattini suoraan mausteilla, ilman öljyä. Myös laihduttajat voisivat haluta laittaa salaattikastikkeet itse.
Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä
Vierailija kirjoitti:
Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä
Millaisella pullolla onnistuu? Eikö helposti jää ylimäärin, kun jopa desilitra on vaikea käyttää, kun öljy on niin energiapitoista? Vai laitatko sitten jääkaappiin?
Öljyän vieraat sen jälkeen itseni. Kukin voi sen jälkeen vapaasti lisätä öljyä mikäli siltä tuntuu.
Vierailija kirjoitti:
Jokainen sekoittaa ite. Salaatti menee vähän ällöksi, jos se lilluu öljyssä vähänkin pidempään.
Kyllä, minä en halua salaattiini öljyä enkä balsamicoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä
Millaisella pullolla onnistuu? Eikö helposti jää ylimäärin, kun jopa desilitra on vaikea käyttää, kun öljy on niin energiapitoista? Vai laitatko sitten jääkaappiin?
Olen eri, mutta salaattikastike säilyy kyllä hyvin. Yksinasuvana teen useinkin isomman satsin ja käytän sitä mukaa kuin kuluu.
Laitan kastikkeen yleensä erikseen
Sekoitan kastikkeen ensin kulhon pohjalle ja sitten lopuksi vasta lisään salaattiainekset ja sekoitan juuri ennen tarjoilua. Jos on sipulia tms laitan ne ensin pehmenemään kastikkeen sekaan.
Sekoitan salaatin sekaan aina. Ja salaatti tarjoillaan sitten heti eikä säilötä.
Usein ei tiedä onko öljy tai kastike valmiiksi sekoitettu sekaan vaikka pullo olisi pöydässä.
Erikseen
En käytä salaatinkastikkeita, syömättä jää jos kastike on sekoitettu valmiiksi salaattiin.
Vierailija kirjoitti:
Sekoitan valmiiksi kastikkeen ja laitan sen salaatin sekaan. Muuten lorahtaa helposti liikaa öljyä tai etikkaa, eikä maku ole tasapainoinen. Minusta salaatinkastike vaatii myös vähän makeutta, varsinkin talvisin vihanneksissa ei ole itsessään sopivasti makeutta.
Minä tekisin mieluiten näin, ja juuri ennen tarjoilua. Ja teenkin ystävien kanssa. Perheelle erikseen.
Vanhan ajan sinappikastike on myös todella hyvää, kun tekee joko kypsään keltaiseen ja kermaan tai sitten hyvään oliiviöljyyn. Mutta hyvä öljy ja hyvä etikka on niin nopea.
Antakaa vinkkejä kuinka maustatte salaatin! Minä olen usein syönyt hyvä salaatteja, mutta en ole ikinä onnistunut tekemeään sitä itse.
Jokainen sekoittaa ite. Salaatti menee vähän ällöksi, jos se lilluu öljyssä vähänkin pidempään.