Mitä ruokaa tehdä isosta porsaan ulkofileestä kahdelle?
Saatiin anopilta pakastettu porsaan ulkofilee. On sen verran iso, että pitää varmaan tehdä kaksi tai kolmekin eri ruokaa siitä, kun meitä on vaan kaksi. Jos toisena ruokana tekee possukastikkeen, niin voiko kastikkeen jämät pakastaa, vaikka on raakana ollut jo pakasteessa? Ei tule kovinkaan käsiteltyä pakastettua lihaa.
Kommentit (16)
Hauska sattuma, meilläkin on possunfile, josta pitäisi keksiä jotain. Koska olen laiska, ajattelin maustaa sen hyvin, lykätä sen uunivuokaan ja samaan vuokaan perunoita ja muita juureksia, sipulia ja valkosipulia. On sitten pariksi kolmeksi päivää ruokaa.
Voi pakastaa kypsentämisen jälkeen uudestaan. Siitä voi valmistaa paistin, pihvejä ja monenlaisia pataruokia tai kastikkeita. On tosi monikäyttöinen.
Härskiintyneestä, anopin hylkäämästä ulkofileestä, hmm? Ketunpyyntiin ehkä..
Vierailija kirjoitti:
En tiedä voiko nyhtöpossua tehdä tuosta osasta mutta ehdotan sitä.
Hyvin voi kun kypsentää liemessä.
Meillä tehtiin isosta ulkofileestä juuri 5 hengelle leivitetyt pihvit ja lopusta teen soosin minkä pakastan. Kypsän ruuan voi pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Hauska sattuma, meilläkin on possunfile, josta pitäisi keksiä jotain. Koska olen laiska, ajattelin maustaa sen hyvin, lykätä sen uunivuokaan ja samaan vuokaan perunoita ja muita juureksia, sipulia ja valkosipulia. On sitten pariksi kolmeksi päivää ruokaa.
Laiska ihminen kuten minä heittää nuo kattilaan ja keittää. Lihan paloittelen kypsänä, kattilassa saa lillua kun leikkelen saksilla.
Ei kuivu eikä tarvitse vahtia.
Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.
Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.
Vierailija kirjoitti:
Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.
Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.
Kyllä saa. Olen leikannut pitkästä fileestä klontteja, maustannut ja sullonut kattilan sisään piukasti, laittaa uuniin tai hellanlevyllä ihan pienimmillä lämmöillä ja uunissa 90-100 astetta ja kun digi lihamittari näyttää 87 on liha nyhtöä...
Vierailija kirjoitti:
Voi pakastaa kypsentämisen jälkeen uudestaan. Siitä voi valmistaa paistin, pihvejä ja monenlaisia pataruokia tai kastikkeita. On tosi monikäyttöinen.
Onko sulla joku hyvä resepti, että miten tuosta ulkofileestä tehdään kastiketta? Lihapullille ja muusille voisi kokeilla ulkofilekastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.
Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.
Nyhtöä nyt saa mistä tahansa kimpaleesta kun keittää vaan tarpeeksi kauan.
Tee lehtipihvi. Nuiji sitä filettä ohueksi ja mausta ja paista sitten.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet ohuiksi. Marinoi ja paista.
Nuijitut pihvit voi myös täyttää kääryleiksi (cha cha cha): voitele pihvit ensin sinapilla tai pestolla, täytä makusi mukaan (sipulisilppua, yrttejä, paprikaa, omenaa, luumua, aprikoosia, pekonia, sulatejuustoa tai kovaa juustoa, sieniä - vaihtoehtoja on vaikka miten paljon). Kiinnitä umpeen cocktail-tikulla tai puuvillanyörillä, ruskista ja pistä pataan. Liemeksi kermaa/vettä/fondia, kypsennä kunnes ovat pehmeitä. Poista tikut/nyörit ennen tarjoilua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.
Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.
Nyhtöä nyt saa mistä tahansa kimpaleesta kun keittää vaan tarpeeksi kauan.
Alapeukuttajille Michelin kokin resepti tästä jos ei kuulosta toimivalta.
En tiedä voiko nyhtöpossua tehdä tuosta osasta mutta ehdotan sitä.