Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ruokaa tehdä isosta porsaan ulkofileestä kahdelle?

Vierailija
17.05.2023 |

Saatiin anopilta pakastettu porsaan ulkofilee. On sen verran iso, että pitää varmaan tehdä kaksi tai kolmekin eri ruokaa siitä, kun meitä on vaan kaksi. Jos toisena ruokana tekee possukastikkeen, niin voiko kastikkeen jämät pakastaa, vaikka on raakana ollut jo pakasteessa? Ei tule kovinkaan käsiteltyä pakastettua lihaa.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä voiko nyhtöpossua tehdä tuosta osasta mutta ehdotan sitä.

Vierailija
2/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauska sattuma, meilläkin on possunfile, josta pitäisi keksiä jotain. Koska olen laiska, ajattelin maustaa sen hyvin, lykätä sen uunivuokaan ja samaan vuokaan perunoita ja muita juureksia, sipulia ja valkosipulia. On sitten pariksi kolmeksi päivää ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi pakastaa kypsentämisen jälkeen uudestaan. Siitä voi valmistaa paistin, pihvejä ja monenlaisia pataruokia tai kastikkeita. On tosi monikäyttöinen.

Vierailija
4/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Härskiintyneestä, anopin hylkäämästä ulkofileestä, hmm? Ketunpyyntiin ehkä..

Vierailija
5/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä voiko nyhtöpossua tehdä tuosta osasta mutta ehdotan sitä.

Hyvin voi kun kypsentää liemessä.

Meillä tehtiin isosta ulkofileestä juuri 5 hengelle leivitetyt pihvit ja lopusta teen soosin minkä pakastan. Kypsän ruuan voi pakastaa.

Vierailija
6/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hauska sattuma, meilläkin on possunfile, josta pitäisi keksiä jotain. Koska olen laiska, ajattelin maustaa sen hyvin, lykätä sen uunivuokaan ja samaan vuokaan perunoita ja muita juureksia, sipulia ja valkosipulia. On sitten pariksi kolmeksi päivää ruokaa.

Laiska ihminen kuten minä heittää nuo kattilaan ja keittää. Lihan paloittelen kypsänä, kattilassa saa lillua kun leikkelen saksilla.

Ei kuivu eikä tarvitse vahtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.

Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.

Vierailija
8/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.

Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.

Kyllä saa. Olen leikannut pitkästä fileestä klontteja, maustannut ja sullonut kattilan sisään piukasti, laittaa uuniin tai hellanlevyllä ihan pienimmillä lämmöillä ja uunissa 90-100 astetta ja kun digi lihamittari näyttää 87 on liha nyhtöä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi pakastaa kypsentämisen jälkeen uudestaan. Siitä voi valmistaa paistin, pihvejä ja monenlaisia pataruokia tai kastikkeita. On tosi monikäyttöinen.

Onko sulla joku hyvä resepti, että miten tuosta ulkofileestä tehdään kastiketta? Lihapullille ja muusille voisi kokeilla ulkofilekastiketta.

Vierailija
10/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.

Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.

Nyhtöä nyt saa mistä tahansa kimpaleesta kun keittää vaan tarpeeksi kauan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee lehtipihvi. Nuiji sitä filettä ohueksi ja mausta ja paista sitten.

Vierailija
12/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalakeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iso puolikas per nenä.

Vierailija
14/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Scnitzeleitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet ohuiksi. Marinoi ja paista.

Nuijitut pihvit voi myös täyttää kääryleiksi (cha cha cha): voitele pihvit ensin sinapilla tai pestolla, täytä makusi mukaan (sipulisilppua, yrttejä, paprikaa, omenaa, luumua, aprikoosia, pekonia, sulatejuustoa tai kovaa juustoa, sieniä - vaihtoehtoja on vaikka miten paljon). Kiinnitä umpeen cocktail-tikulla tai puuvillanyörillä, ruskista ja pistä pataan. Liemeksi kermaa/vettä/fondia, kypsennä kunnes ovat pehmeitä. Poista tikut/nyörit ennen tarjoilua.

Vierailija
16/16 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyhtöpossua ei fileestä saa. Pitää olla rasvaisempaa lihaa.

Leikkaisin paloksi ja tekisin karjalanpaisti tyylillään. Mureaa ja paranee uudelleen lämmitettynä.

Nyhtöä nyt saa mistä tahansa kimpaleesta kun keittää vaan tarpeeksi kauan.

Alapeukuttajille Michelin kokin resepti tästä jos ei kuulosta toimivalta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kahdeksan