Mikä joissakin kouluissa 80-90-l tarjottu makkararuoka?
Sellainen, jossa on uunissa tehtynä viipaloitua hk:n sinistä tai vastaavaa, kastikkeena jotain kermaista ja tomaattista. Muistaako kukaan? Maku oli kerman ja tomaatin yhdistymisestä johtuen aika umaminen. Omassa koulussani nimi oli tyyppiä *tähän joku sana* makkarapataa.
Mitähän kaikkea tässä oli? Taidettiin tarjota keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit (10)
Jostain syystä tekis mieli laittaa tätä. Muistikuvat ovat kuitenkin makua lukuunottamatta niin hatarat, että taitaisi mennä pieleen ilman ohjetta.
Ap
Ehkä tällä ohjeella? http://www.tiskivuorenemanta.fi/2014/02/uunimakkara-kohutulla-mutti-tom…
Vierailija kirjoitti:
Ehkä tällä ohjeella? http://www.tiskivuorenemanta.fi/2014/02/uunimakkara-kohutulla-mutti-tom…
Tää on paljon sivistyneempi ja nykyaikaisempi versio, mutta tällaisen perusteella voi varmasti arvioida mittasuhteita. Kiitos!
Miten mä muistan jotkut paksut lauantaimakkara pihvit?
Mä teen joskus makkarasoosia - se on hyvää. Paljon sipulia ja valkosipulia kans.
Vierailija kirjoitti:
Muistan. En tiedä miksi kutsuttiin.
-70 luvulla en ainakaan muista mitään makkaraa koulussa tarjotun. Tämä stadissa.
Makkarapata on helppo tehdä. Siivuta makkara uuivuokaan, lisää joukkoon siivutettu sipuli ja valkosipuli, mausteet makusi mukaan ja tomaatimurska. Paista kypsäksi kannen alla uunissa noin 200 astetta ja 45 min. Tee lisukkeeksi pottumuusi. Ja lorauta pataan halutessasi sitä kermaa ja hauduta vielä hetki.
Meillä tuo oli kyllä vain perus makkarakastiketta, oli ainakin lenkkimakkaran paloja ja sipulia ja sellainen tomaatti-kermainen kastike. Perunoiden kanssa tarjoilu. Oli suosikkiruokinani.
Muistan. En tiedä miksi kutsuttiin.