Vegaanisten einersuokien epäterveellisyys ihmetyttää!
En ymmärrä miten tuotteiden optimaaliseen ravintosisältöön ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota?!
Monet proteiinisemmät lihankorvikkeet (pihvit, pyörykät, makkarat, suikaleet....) ynnä muut sisältäät ihan järkyttäviä määriä rasvaa! Samoin miltei kaikkiin kasvijuomiin, eli maidon korvikkeisiin ja jogurtteihin on pitänyt tunkea öljyä(?) Ymmärrän toki että voi olla haastavaa koostumuksen kannalta jne, mutta samaan aikaan ihmettelen että miksi niiden tarvitsisi edes olla niin "lihamaisia".
Myöskin vegaanisten juustojen olemus ihmetyttää, ovat todella rasvaisia ja mauttomia, miksei niitä juustoja kypsytetä kunnolla edes??
Markkinoille kaivattaisiin jokin terveellisempi vegaaninen tuotemerkki.
Kommentit (48)
Luin kauramaidon tuoteselosteen- on kyllä aika pitkä!
Pysyn tavallisessa maidossa, käytän vain kahvissa joten litra riittää pitkäksi aikaa.
Jos on vegaani niin pitää sitten syödä luontaisesti ja luonnollisesti vegaanista ruokaa ja jättää tuollaiset korvikesotkut kauppaan.
Entä ihmetyttääkö ei-vegaanisten ruokien epäterveeellisyys yhtälailla?
Vierailija kirjoitti:
Luin kauramaidon tuoteselosteen- on kyllä aika pitkä!
Pysyn tavallisessa maidossa, käytän vain kahvissa joten litra riittää pitkäksi aikaa.
Kaurajuoma jota käytän: Vesi, kaura, merisuola
Vierailija kirjoitti:
Jos on vegaani niin pitää sitten syödä luontaisesti ja luonnollisesti vegaanista ruokaa ja jättää tuollaiset korvikesotkut kauppaan.
Ei pidä yhtään mitään, tekee niinkuin itsestä tuntuu hyvältä.
Olen huomannut saman. Myös väkevyyttä tuntuu olevan. Ja sama tavisruuissa, paljon epäterveellistä. Tuoretiskiä ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Luin kauramaidon tuoteselosteen- on kyllä aika pitkä!
Pysyn tavallisessa maidossa, käytän vain kahvissa joten litra riittää pitkäksi aikaa.
Maitoallergisena en käytä normaalia maitoa koska siitä tulee kauhea ripuli toisin kun kauramaidosta :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin kauramaidon tuoteselosteen- on kyllä aika pitkä!
Pysyn tavallisessa maidossa, käytän vain kahvissa joten litra riittää pitkäksi aikaa.Kaurajuoma jota käytän: Vesi, kaura, merisuola
Kallis litrahinta suolavedellä
🇺🇦🇮🇱
Ihanaa kun nykyään on saatavilla kaikkia vege-eineksiä, syön niitä mielelläni :)
Vierailija kirjoitti:
Entä ihmetyttääkö ei-vegaanisten ruokien epäterveeellisyys yhtälailla?
Ei, kun ostaa tavallisia maitotuotteita, kananmunaa, kalaa ja lihaa, niin on terveellistä ja ei e-koodeja.
Kaffebulla kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin kauramaidon tuoteselosteen- on kyllä aika pitkä!
Pysyn tavallisessa maidossa, käytän vain kahvissa joten litra riittää pitkäksi aikaa.Kaurajuoma jota käytän: Vesi, kaura, merisuola
Kallis litrahinta suolavedellä
Tiesitkö että lehmänmaitokin on enimmäkseen vettä?
Vierailija kirjoitti:
Jos on vegaani niin pitää sitten syödä luontaisesti ja luonnollisesti vegaanista ruokaa ja jättää tuollaiset korvikesotkut kauppaan.
Enimmäkseen tulee syötyäkin näin, mutta joskus voisi kelvata joku valmiiksikin tehty juttu. Jogurtit ja "maidot" eli juomat ovat taas sellaisia mitä käytän viikottain. Myöskin kasvivaihtoehtojen hinnat hirvittävät, vaikea ymmärtää miten kaurajuoma on niin hiton kallista!
Kuulun nyt ehkä vähän vanhan liiton vegekastiin, joka ei hirveästi lämpene näille uusille tuotteille, joiden maku- ja rakennemaailmassa on pyritty mahdollisimman lihankaltaisiin tuotteisiin. Proteiinia saa kuitenkin kasattua ruokavalioon ihan hyvin herneillä, pavuilla, linsseillä, pähkinöillä, kvinoalla jne. Tofu on ehkä noista pidemmälle prosessoiduista ainoa, mitä tulee käytettyä joskus.
Toki jos esim. työreissulla tarvitsee jotain nopeaa ja helppoa evästä mukaan, niin kiva, että noita vaihtoehtoja on nykyään vegaanisinakin, mutta ei ne nyt mitään gourmetelämyksiä ole. Eipä niihin nyt satunnaisesti syötynä kyllä kuolekaan, vaikka rasvan ja suolan määrä ei ihan optimaalinen olisikaan :)
Sokerin ja suolan lisääminen esim. "maitoon" on kyllä idioottimaista. Tavan maidossa ei ole kumpaakaan lisättynä (luonnollinen laktoosin/ suolan määrä on erittäin maltillinen).
Vierailija kirjoitti:
Ihmetyttääkö liharuokien karsinogeenit, antibioottijäämät tai hormonit yhtään? Entä se, että aikuinen eläin juo toisen eläimen poikaselle tarkoitetun maidon? Tai vaikkapa lihapullat ja kermakastike? Tarjotaan kuolleen eläimen liha toisen saman lajin edustajan maidosta tehdyssä soosissa 🤮
Kannattaa ostaa kotimaista lihaa.
Ymmärrättehän, että makkara on lihavalmiste, joka yhtä lailla on epäterveellinen. Liha ei kuitenkaan tutkitusti ole.
Minua ei ihmetytä yhtään, mutta sinänsä olen kyllä samaa mieltä että oi kunpa saataisiin terveellisiä vaihtoehtoja. Mutta vaikeahan tässä yhteiskunnassa on terveellistä saada mistään. Luomu WFPB ruokaa söisin mielellään, ja kotona sitä yritän, valitettavasti se on kovin kallista, kun maataloustuet menee lihantuottajille, ja kemikaaliteollisuus on toinen joka saa tukia sieltä täältä, bisnekset pyörii.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut saman. Myös väkevyyttä tuntuu olevan. Ja sama tavisruuissa, paljon epäterveellistä. Tuoretiskiä ei ole.
Väkevyyttä? :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entä ihmetyttääkö ei-vegaanisten ruokien epäterveeellisyys yhtälailla?
Ei, kun ostaa tavallisia maitotuotteita, kananmunaa, kalaa ja lihaa, niin on terveellistä ja ei e-koodeja.
eipä yhtään kieroa verrata eineksiin. entä ei-vegaanit einekset? Sutki.
Lueskelin vegaanituotteiden sisällöt siitä lähtien kun niitä alkoi tulla. Päässäni takoi kaksi asiaa: "En osta muutenkaan valmistuotteita" ja "Prosessoitu ruoka on epäterveellistä aina". Jätin ostamatta härkiksistä lähtien. Nyt ostan joskus vegaaninakkeja, en muuta. Kaiken ruuanlaittoon ostan raaka-aineina, potut pottuina ja pavut papuina. Perhe on allergiaton ja suolistot olleet ok.
Jotenkin harmi, että nyt tyypit on totutettu esim. näihin kasvijuomiin, kohta saadaan ehkä tutkimus niiden yhteydestä suolisto-ongelmiin ja alkaa vierotus näistä tuotteista. Aina paras ostaa ja kerätä ruoka läheltä "mummo"-tyyliin. Ja tiedän, vaatii vähän enemmän kuin mikrolämmitys.
Samaa olen ihmetellyt. Ja yleensä runsassuolaisia.