Ruokien säilytys jääkaapissa muovipurkeissa vai lasiastioissa? Kumpaa suosittelet?
Olen mainonnan uhrina hankkimassa jääkaappiin säilytysastioita mm. leikkeleille, valmiiksi pilkottaville kasviksille ja hedelmille. Muovipurkkeja löytyy enemmän ilmatiiviinä kuin lasiasioita. Lasiastioiden osalta mietin erityisesti painoa ja säilytystä tyhjänä. Kumpaa suosittelisit ja miksi itse kallistuisit siihen?
Kommentit (3)
Olen siirtymässä lasiastioihin, monissa on hyvinkin tiiviit kannet, oikein erillisillä tiivisteillä varustetut, Ikeasta ja Clasulta olen niitä ostanut. Niissä voi laittaa ruoan uuniin (ilman kantta) tai mikroon, moni muovirasia ei oikeasti kestä mikroa. Lasiastia lähtee paremmin puhtaaksi, sen läpi näkee mitä astiassa on ja kotioloissa rasian painolla ei ole merkitystä.
Kummallakin on puolensa, huomaa sen käytössä.
Ei mitään jyrkkää kantaa kumpaankaan suuntaan. Esimerkiksi peltipurkissa ostetut punajuuret siirrän lasipurkkiin, on niin kivan näköisiä, mutta muita säilytän enimmäkseen muovirasioissa.