Mikä tekee perunasta epäterveellistä?
Kommentit (11)
Se vaalea osa on lähes ravinteetonta ja suurin osa heittää kuoret pois, missä ne ravinteet ovat.
Ei mikään...? Paitsi jos se on sipsi- tai ranskismuodossa.
Se on pääasiassa nopeita hiilareita ja aika vähän kuitua. Tärkkelystä tässä tapauksessa. On siinä proteiinia, vitamiineja ja hivenaineitakin. Ehä ne ranskalaiset on enemmän epäterveellisiä.
Fun fact, Ukraina taitaa olla tän turhakkeen isoin tuottaja Euroopassa
LOL
Vierailija kirjoitti:
Fun fact, Ukraina taitaa olla tän turhakkeen isoin tuottaja Euroopassa
LOL
Se onki sit vissii ainut asia heiltä
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään...? Paitsi jos se on sipsi- tai ranskismuodossa.
Jep, nämä on jotenkin terveydelle haitallisia muotoja, samoin valmismuusijauhe nostaa verensokerin pilviin. Keitetty peruna on se paras vaihtoehto ja päihittää ravinteiltaan valkoisen pastan helposti.
Vierailija kirjoitti:
Se on pääasiassa nopeita hiilareita ja aika vähän kuitua. Tärkkelystä tässä tapauksessa. On siinä proteiinia, vitamiineja ja hivenaineitakin. Ehä ne ranskalaiset on enemmän epäterveellisiä.
Jokin myrkyllinen aine muodostuu paahtaessa, en nyt muista sitä nimeä. Välillä siitä ollut uutisia, pitoisuuksista.
Akryyliamidi, mahdollisesti lisää syöpäriskiä.
Ei se epäterveellistä välttämättä ole, mutta se on aika turha kun miettii, siinä ei oo oikein mitään ravintoaineita.