Onko hassua, jos leipää syö sellaisenaan ruoan kanssa ilman juustoa tai makkaraa tai levitteitä? Tunnetko ketään tällaista?
Onko outoa jos leipää syö sellaisenaan ihan kuiviltaan?
Tunnetko ketään jolla on tällainen tapa?
Kommentit (29)
Leivässä on paljon vähemmän energiaa ilman voita ja leikkeleitä päällä.
Ei ole hassua, vaan ihan normaalia.
Tunnen. Itseni. Yleensä aterian kanssa en laita leivän päälle mitään. Aamu- ja iltapalalla juuston. Mutta jokainen tehköön niin kuin parhaaksi näkee. Meitä on monenlaisia joten kaikki tavat ovat hyviä tapoja itselle.
Noinhan suurin osa ihmisistä vaikkapa Etelä-Euroopassa syö.
Minä! Minusta makkara ja juusto pilaavat leivän maun.
Matkailija kirjoitti:
Noinhan suurin osa ihmisistä vaikkapa Etelä-Euroopassa syö.
Sielä leipä on tuoretta samana päivänä leivottua
Ei ennen ollut kun leipää ja voita, ruokakin oli hyvin yksinkertasta. Appelsiineja joskus ostettiin. Jäätelöä kerran kuukaudessa. Hyvin jaksoi myös kävellä ja pyöräillä joka paikkaan. Karkkia kerran viikossa pikku aski.
Eli leipä leipänä, ei tule ylimäärästä energiaa. Pitää syödä elääkseen, ei elää syödäkseen.
Ihan normaali tapa, varsinkin jos on tuoretta leipää. Esim. keiton kanssa oikein jees.
Maailmalla myös kastetaan leipää esim. oliiviöljyyn.
Vierailija kirjoitti:
Matkailija kirjoitti:
Noinhan suurin osa ihmisistä vaikkapa Etelä-Euroopassa syö.
Sielä leipä on tuoretta samana päivänä leivottua
Mitä sitten?
Vierailija kirjoitti:
Leivässä on paljon vähemmän energiaa ilman voita ja leikkeleitä päällä.
Ja vähemmän ravintoaineita.
Voitko kuvitella, että sitä leipää voi syödä sen leivän maun takia eikä sitä halua peittää millään lisukkeilla?
Kaikki noin tekee
Makkaraleipiä syödään ilman ruokaa
Joo juusto/makkaraleipä on aamu tai iltapala kun EI syödä ruokaa
Ruoan kanssa leivän voi kastaa ruoan kastikkeeseen tai vaikka öljyyn. Tai syödä sellaisenaan.
En, kyllä leikkele ja levite pitää olla...
Vierailija kirjoitti:
On maalaisjunttien tapa laittaa makkaraa leivälle ruuan kanssa.
Kyllä. Leipä syödään alkusalaatin kanssa.
Matkailija kirjoitti:
Noinhan suurin osa ihmisistä vaikkapa Etelä-Euroopassa syö.
Jos ruokapyödässä on vaaleaa leipää kuten patonkia varsinaisen lämpimän ruuan lisukkeena, niin tuskinpa sen päälle on tarkoitus laittaa vielä juustoa ja makkaraa. Tosin minusta sitä lämmintä ruokaa tulee olla sen verran riittävä annos että sitä ei tarvitse jatkaa vielä leipää syömällä. Jos siihen pääruokaan kuuluu perunoita, makaronia tai riisiä, olisi hölmöä vielä ahtaa niidenkin ohella leipää.
Mielummin syön erikseen aamupäivästä tai iltapäivästä kunnollisen margariinileivän makkaran, kinkun tai juuston kanssa ruokajuoman ollessa kahvia, teetä, kurria tai täystuoremehua.
Ruuan kanssa leipä sellaisenaan tai voilla. Meillä yleensä vain keiton tai jonkun pastaruuan kanssa.
Aamu-/ilta- tms aterialla lisukkeilla
On maalaisjunttien tapa laittaa makkaraa leivälle ruuan kanssa.