Eväsvinkkejä
Kaipaisin hyviä vinkkejä lounaseväiksi töihin, kun ruokavalio on allergian takia viljaton, enkä syö maitotuotteita lukuun ottamatta muita eläinperäisiä tuotteita. Pitäisi olla lämpimässä säilyvää. Pelkkä smoothie/ hedelmä ei oikein työn fyysisen luonteen takia riitä. Ideoita?
Kommentit (16)
Pystytkö ottamaan ruokatermosta töihin? Tai pientä kylmälaukkua?
Ryokatermokseen keittoa, pataa, perunamuusia ja kasvispyöryköitä
Kylmälaukkuun kylmää perunasalaattia, joka sisältää esim. papuja.
Melko onneton ruokavalio. Ehdottaisin kreikkalaista/turkkilaista jogurttia marjojen/kaakaojauhon kanssa.
Tuo ruokatermos on hyvä idea, kiitos.
Mitä viljoja/viljan korvikkeita et voi syödä?
Tattari, kvinoa, teff yms eivät ole viljoja. Pystyisitkö syömään tattarileipää hummuksella ja vihanneksilla? Lisäksi viiliä/jugurttia/rahkaa. Jälkkäriksi hedelmä. Eväät kylmälaukkuun kylmäkallen kera.
Vierailija kirjoitti:
Melko onneton ruokavalio. Ehdottaisin kreikkalaista/turkkilaista jogurttia marjojen/kaakaojauhon kanssa.
Samaa minäkin mietin. Noissa jogurteissa on hyvin energiaa kun viljoja ei syö.
Keitettyjä kik-herneitä, sipulia, tomaattia, paprikaa ym. sekä valkosipulia haudutettuna kasarissa (tilkka oliiviöljyä). Uunipelillä kypsennettyjä peruna-, porkkana- ja punajuuriviipaleita (ja sipulia sekä tilkka oliiviöljyä). - Näitä voi valmistaa edellisenä päivänä ja maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Mysliä kauraryyneistä, banaanista, marjoista, manteleista, pähkinöistä, siemenistä.
Kauraryynejä voi paahtaa hetken uunissa tai kattilassa sekoitellen, mantelit ja pähkinät samoin - tulevat helpommin sulaviksi. Voi lisätä halutessaan esim. pestyjä rusinoita tai muita kuivahedelmiä.
Ja voileipiä toki tietenkin.
Pähkinät nyt on ainakin yksi hyvä energianlähde. Siemenet myös. Vaikkapa seesaminsiemenistä tehtyä tahinia ja kikherneiden kanssa hummusta.
Vierailija kirjoitti:
Keitettyjä kik-herneitä, sipulia, tomaattia, paprikaa ym. sekä valkosipulia haudutettuna kasarissa (tilkka oliiviöljyä). Uunipelillä kypsennettyjä peruna-, porkkana- ja punajuuriviipaleita (ja sipulia sekä tilkka oliiviöljyä). - Näitä voi valmistaa edellisenä päivänä ja maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Mysliä kauraryyneistä, banaanista, marjoista, manteleista, pähkinöistä, siemenistä.
Kauraryynejä voi paahtaa hetken uunissa tai kattilassa sekoitellen, mantelit ja pähkinät samoin - tulevat helpommin sulaviksi. Voi lisätä halutessaan esim. pestyjä rusinoita tai muita kuivahedelmiä.
Ja voileipiä toki tietenkin.
Myslit ja voileivät tuskin on viljattomalla ruokavaliolla elävälle ihan se ykkösvaihtoehto.
Vierailija kirjoitti:
Keitettyjä kik-herneitä, sipulia, tomaattia, paprikaa ym. sekä valkosipulia haudutettuna kasarissa (tilkka oliiviöljyä). Uunipelillä kypsennettyjä peruna-, porkkana- ja punajuuriviipaleita (ja sipulia sekä tilkka oliiviöljyä). - Näitä voi valmistaa edellisenä päivänä ja maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Mysliä kauraryyneistä, banaanista, marjoista, manteleista, pähkinöistä, siemenistä.
Kauraryynejä voi paahtaa hetken uunissa tai kattilassa sekoitellen, mantelit ja pähkinät samoin - tulevat helpommin sulaviksi. Voi lisätä halutessaan esim. pestyjä rusinoita tai muita kuivahedelmiä.
Ja voileipiä toki tietenkin.
Kauraryynejä ja leipiä vilja-allergiasta kärsivälle!
Onko teillä töissä mikroaaltouuni?
Tee ateria kotona pakkaseen ja ota aamulla pakasteesta mukaan, ehtii sulaa sopivasti lounasaikaan mennessä.
Kylmäsäilytys ei ole ongelma. Mu481n repussa 1 kylmäkalle ja se pitää jääkaappikylmän ruuan kylmänä sen 6 tuntia, mikä menee, että on ruokatunti.
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsäilytys ei ole ongelma. Mu481n repussa 1 kylmäkalle ja se pitää jääkaappikylmän ruuan kylmänä sen 6 tuntia, mikä menee, että on ruokatunti.
Siis mun repussa
Vierailija kirjoitti:
Keitettyjä kik-herneitä, sipulia, tomaattia, paprikaa ym. sekä valkosipulia haudutettuna kasarissa (tilkka oliiviöljyä). Uunipelillä kypsennettyjä peruna-, porkkana- ja punajuuriviipaleita (ja sipulia sekä tilkka oliiviöljyä). - Näitä voi valmistaa edellisenä päivänä ja maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Mysliä kauraryyneistä, banaanista, marjoista, manteleista, pähkinöistä, siemenistä.
Kauraryynejä voi paahtaa hetken uunissa tai kattilassa sekoitellen, mantelit ja pähkinät samoin - tulevat helpommin sulaviksi. Voi lisätä halutessaan esim. pestyjä rusinoita tai muita kuivahedelmiä.
Ja voileipiä toki tietenkin.
Ja nämä kaikki viljattomina? Miten uskot onnistuvan varsinkin kauraryynit ja voileivät?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keitettyjä kik-herneitä, sipulia, tomaattia, paprikaa ym. sekä valkosipulia haudutettuna kasarissa (tilkka oliiviöljyä). Uunipelillä kypsennettyjä peruna-, porkkana- ja punajuuriviipaleita (ja sipulia sekä tilkka oliiviöljyä). - Näitä voi valmistaa edellisenä päivänä ja maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Mysliä kauraryyneistä, banaanista, marjoista, manteleista, pähkinöistä, siemenistä.
Kauraryynejä voi paahtaa hetken uunissa tai kattilassa sekoitellen, mantelit ja pähkinät samoin - tulevat helpommin sulaviksi. Voi lisätä halutessaan esim. pestyjä rusinoita tai muita kuivahedelmiä.
Ja voileipiä toki tietenkin.
Myslit ja voileivät tuskin on viljattomalla ruokavaliolla elävälle ihan se ykkösvaihtoehto.
Unohdin tuon viljan.
Jos tattarisuurimot käy, niitäkin voi käyttää. Tai tyytyä hedelmä-pähkinä-marjasekoitukseen (oma suosikkini).
Joku sisäfilepihvi vois olla aika jees.