Rasvaton jogurtti - miten käyttää ruoanlaitossa/leivonnassa?
Ostin litran rasvatonta jogurttia, kun oli tarjouksessa. Kaupassa olin jo skeptinen tuotteen suhteen, mutta päädyin kuitenkin ostamaan. Nyt olen todennut, että pelkiltään ja hunajan kanssa ei edelleenkään mieltä ylenssä, mutta roskiin en sitä heitä. Kysynkin teiltä, hyvät kotikokit, miten voisi rasvattoman jogurtin hyödyntää ruoassa tai leivonnassa?
Reseptejä saa jakaa! :)
Terkuin Ruokahävikille Nollatoleranssi
Kommentit (14)
Ajattele, jos netin hakukoneet olisi keksitty!
Kermaa sekaan niin saat siitä lähes normaalia.
Miksei sitä vois syödä vaikka marjojen tai myslin kanssa 🧐?
Voi käyttää nesteenä taikinoissa ja laittaa piirakan päälle. Ruoista sopii ainakin curryyn.
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää nesteenä taikinoissa ja laittaa piirakan päälle. Ruoista sopii ainakin curryyn.
Ei oikein toimi leivonnassa, kun on rasvatonta. Eikä sitä kannata laittaa ruokiinkaan, kun se ei kestä kuumennusta. Tietysti jos ei välitä kokkareisesta ulkomuodosta, niin silloin voi kokeilla kastikkeisiin. Paras käyttöpaikka on kuitenkin joku kylmä kastike, esim. yrttien kanssa.
T kantapään kautta oppia ottanut
Kiitos vinkeistä! Joo jokin kylmä kastike varmaan, johon sekoittaa majoneesia, smetanaa tai kermaa... Ei kyllä tarvitse jatkossa ostaa... hinnan takia ostin: en kuitenkaan enää ikinä osta uudestaan :D
Rasvaton luonnonjogurtti on jo yksinään kurjan hapanta, marjojen kanssa vielä kahden verroin... Ehkä smoothiehen sopis...
Toimii leivonnassakin.
Googleta Marttojen piirakkaohjeet.
Tekisin jogurtista lettutaikinan. Hapanmaitotuotteiden maku sopii lettuihin hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin jogurtista lettutaikinan. Hapanmaitotuotteiden maku sopii lettuihin hyvin.
Tämä oli hyvä vinkki! Ja niin helppokin tehdä. Sulatettua voita sekaan. Kenties voisi taipua myös pannariksi! :)
Ison marjapiirakan päälle uppoaa puoli litraa jugurttia ja 2 - 3 kananmunaa sekä pari rasiaa marjoja.
Tein vajaasta litrasta rasvatonta jogurttia pannarin, johon voita, jauhoja, suolaa, sokeria, öljyä.
Paistoin 220 astetta ja söin hillon kanssa. Ihan jees! En laittanut taikinaan edes kananmunia, mutta hyvin pysyi kasassa...
Kestää leivonnassa paremmin, jos sekoittaa joukkoon lysikallisen maissitärkkelystä/perunajauhoa tms.
Mut en itsekään ostaisi uudelleen, outo keksintö! Jugurtti on tuote, jossa vähän rasvaa on ihan paikoillaan.
Ostan aina noita punalaputettuja tuotteita, jso vain suinkin löydän, enkä ole vielä yhteenkään törmännyt, jota en saisi käytettyä (en tietenkään osta sellaisia, jolle olen allerginen tai jossa on jotain syömäkelvotonta kuten basilikaa tai selleriä) JA jos ne nyt ovat ylipäärään sellaisia, että käytän niitä. En esimerkiksi osta punalaputettuja makeutusaineellisia juomia tai olutta (olen törmännyt useinkin punalaputettuun ihan alkoholilliseen olueeseen).
Litra rasvatonta jukurttia kuluisi haipakkaan; lettuihin, marjapiirakkaan, ehkä feta-parsakaalipiirakkaankin, mutta sekä marja- että parsakaalipiirakkaan pitää laittaa kermaa joukkoon.
Sopii korvaamaan piimän leivonnassa.
Smoothieissa käyttökelpoista myös, niihin sopii myös piimä, jos ei satu olemaan jukurttia...
"ei mieltä ylennä*"