Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Allerum Greve vai Präst

Vierailija
26.02.2023 |

Onko jollain tietoa, että onko näillä jotain muuta eroa kuin rasvaprosentti?
Ja onko tää suht samaa juustoa kuin Västerbotten?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruotsalaisilla juustonvalmistajilla on repertuaarissa yleensä (ainakin) kolme eri juustotyyppiä: herrgård, greve ja präst.

Präst on kermajuustoa, samantyyppistä kuin suomalainen kermajuusto, mutta selvästi vahvempaa, sillä ruotsalaiset kypsyttävät juustojaan pidempään. Greve on kiinteämpi, isoreikäinen,  pähkinäinen, hieman gruyereä maultaan muistuttava juusto. Herrgård on myös reikäjuusto, miedompi kuin greve.

Pidempään (18 kk) kypsytetty Allerum Präst muistuttaa kovasti Västerbotten juustoa. Perus 12 kk on sitä hiukan miedompi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi viisi