Miten tekisit mustaherukkakastikkeen pihville?
Yhdessä ravintolassa oli hyvää ja haluaisin kotonakin samaa mutta miten?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Mä teen ns hilloketta eli kattila kuumaksi, vähän sokeria, tilkka....niin vähän kuin ikinä saat, vettä ja sitten ne marjat, annan kuplahtaa ja sitten jäähtyä ja hyytyä, tulee just sopivaa. Muta vahdi, muuten palaa, sekoittele, muuten palaa!
Olinpas typerä, ajattelin vaan sitä hillokettani, no joo, vois tuohon tipan laittaa punkkua, sais juoksevamman .
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä teen ns hilloketta eli kattila kuumaksi, vähän sokeria, tilkka....niin vähän kuin ikinä saat, vettä ja sitten ne marjat, annan kuplahtaa ja sitten jäähtyä ja hyytyä, tulee just sopivaa. Muta vahdi, muuten palaa, sekoittele, muuten palaa!
Olinpas typerä, ajattelin vaan sitä hillokettani, no joo, vois tuohon tipan laittaa punkkua, sais juoksevamman .
Portviiniä lisäksi soossiin. Toimii ainakin ankanrinnan kanssa.
En tekisi kastiketta, vaan hyytelön.
Alkon myyjien kanssa kannattaa jutella. Ne on koulutettu ja tietävät paljon. Ovat kerrankin onnellisia, jos heiltä pyydetään apua.
Tekisin lihaliememipohjalta tumman kastikkeen, jonka lopussa maustaisin tuolla hillolla.
Alkon myyjät on pääosin koulutettuja. Kerran kysyin jotain single malt viskistä ja ei osannut vastata. Tiesi kuitenkin viineistä.
Hirven lihapaisti syödään hyytelön kanssa.
Tekisin punaviinikastikkeen eli laittaisin tipan vettä tyyppi 1 dl sen jälkeen kun olen paistanut pihvit och arrowrootia ,jonka vispaan kastikkeen kanssa. Tippa soijaa j a mustaherukat joukkoon .Siilaat pois ne .
Mustaherukkahyytelöä, portviiniä ja maizenaa. Maustetaan suolalla ja ripauksella rosee pippuria. Voi tehdä myös pakaste mustaviinimarjoista tai hillosta, mutta silloin se pitää siivilöidä.
Vierailija kirjoitti:
Mustaherukkahyytelöä, portviiniä ja maizenaa. Maustetaan suolalla ja ripauksella rosee pippuria. Voi tehdä myös pakaste mustaviinimarjoista tai hillosta, mutta silloin se pitää siivilöidä.
En yleensä siivilöi. Jos teen espanjalaista homejuustokastiketta, hyväksyn kokkareet, vaikka tiedänkin oikeaoppineinden siivilöivän.
Mä teen ns hilloketta eli kattila kuumaksi, vähän sokeria, tilkka....niin vähän kuin ikinä saat, vettä ja sitten ne marjat, annan kuplahtaa ja sitten jäähtyä ja hyytyä, tulee just sopivaa. Muta vahdi, muuten palaa, sekoittele, muuten palaa!