Jos teette kokonaisen kanan uunissa, miten saatte makua siihen lihaan?
Mulla tulee aina kuivaa ja mautonta vaikka koiran hieroa maustevoilta myös sinne nahan alle. Itse nahka on kuitenkin hyvää ja maukasta.
Kommentit (20)
Avaan oluttölkin ja laitan sen tipin sisään.
- Käytätkö paistopussia tai foliota?
- Syviä viiltoja lihaan. Niihin mausteita.
- Tulisia mausteita.
Mutta joo. Itsellä kokonainen kana ei ime aina niin paljon makua myöskään :-(
Voithan tehdä jonkun kastikkeen; eli kun olet leikannut kanasta paloja niin levität lautasella niiden palojen päälle jotakin kastiketta tms. Curryä jotkut lisää maustamattoman kanan päälle. Mutta sen voi tehdä esim. lautasella maltillisesti.
Tunge sisälle yrttejä, sitruunan lohkoja tai appelssiinin, valkosipulia tai normaalia lisäksimuita mausteita. Sulje kaula aukko narulla tai tulppaamalla vaikka porkkanalla.
Paista miedossa 130C ja käytä liha lämpömittaria...sisä lämpö 74C ja uunista pois voit vetäistä alumiinifolion päälle ja pyyhkeitä yms. Anna olla 15 min ennen syöntiä.
Ei ole kuiva varmasti
Laitan kanan sisälle sitruunanpalasia ja yrttejä mitä sattuu olemaan kotona. Nahan alle ujutan valkosipulinkynsiä ja yrttivoita. Kyllä niistä makua imeytyy lihaan.
Paistopussissa onnistuu omasta mielestäni parhaitan. Laitan mukaan juureksiakin, joskus pari pottuakin ja sipulia, kasan yrttejä. Kanan täytän myös sitruunanpaloilla, joskus marinoin kanan jo illalla valmiiksi eli hieron nahkaan erilaisia mausteita, curry, tomaattipyree ym. mitä milloinkin mieleen tulee ja valuttelen hunajaa pari lusikallista päälle.
Kunnolla mausteita sinne sisään. Paistomittarilla tarkka lämpötila, eikä päästä menemään yli.
Teen niin, että laitan itse tekemääni mausteseosta, jossa paprikajauhetta, currya, kurkumaa, valkosipulijauhetta ja suolaa, ripottelen purkista oikein reippaasti kanan päälle ja sisään ja sitten paistopussiin ja uuniin. Aina hyvä, mehevä tulos.
Osta oikeaa lihaa härkää nautaa ja laita paloina kannelliseen uunivuokaan monta tuntia lisää vettä välillä muutama pippuri suolaa porkkanoita. Sipulia. No pilko se kana paloiksi samaan tyyliin kun se on kypsää lihat irtoaa siitä niin poista luut ja mausta vasta sitten.
Helpompi elämä ostaa valmiiksi paistetun kanan broilerin tai rintaleikkeitä ja uunissa lisä kypsentää omin maustein tekee kastikkeen kun astiassa on vettä. Kasviksia. Kunnollinen kannellinen uunivuoka on paras.
Opin ulkomailla marinoimaan kanan vaikka yön yli piimässä, joka on maustettu hyvin . Happo mureuttaa lihaa ja mausteet imeytyvät kanaan tai kanan palasiin.
No kaupasta saa mikroruoka thaikanaa kauheita uhrilihoja haisee yök myös hiki haisee mausteet niin pahoja.No ottakaa mehu viikko haisut lähtee.
Airfryerissa pyörivässä vartaassa paistan, kana valelee itseään omilla nesteillään paiston aikana.
Kokonainen kana on ainoa, missä ostetaan liha valmiiksi marinoituna. Kuivuuden kanssa ei ole ollut ongelmia, kun paistaa 180 ° C:ssa.
Mulla tulee kuivaa känkkyä, mutta on maistuva hiilireuna.
Mitä mausteita käytätkin niin ujuta ne kanan nahan alle lihan pintaan. Liha saa enemmän makua kuin jos vaan hieroisit mausteet nahkaan.
Teen kanan padassa jonne saa pohjalle enemmän kosteita ainesosia. Nahka kumminkin ruskistuu.
Siis koitan hieroa 😬