Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kemian pohdintaa

Vierailija
10.02.2023 |

Moni asia on periaatteessa vain kemiaa. Voiko vesijohtovedessä olla hiivaa? Jos vaikka joku pilailumielesssä ehe ehe haluaisi vaikka pistää?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Häh

Vierailija
2/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kemialliset teaktiot. Joku aine aktivoi jonkun toisen aineen reagoimaan. Näitä tosissani joutunut pohtimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hajutkin on ainetta kirjoitti:

Kemialliset teaktiot. Joku aine aktivoi jonkun toisen aineen reagoimaan. Näitä tosissani joutunut pohtimaan.

Jospa nyt aloittaisit vaikka peruskoulun kemian kirjasta. Itse pohtimalla voi mennä hieman pieleen.

Vierailija
4/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vesijohtovedessä voi olla hiivaa eli sieniä eli eukaryootteja kuten ihmiset. Vesijohtovedessä on myös bakteereja ja muita prokaryootteja. Vesijohtovedessä on myös muoviputkista liukenevia muovien pehmentimiä, kuten BPA.

Vierailija
5/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hajutkin on ainetta kirjoitti:

Kemialliset teaktiot. Joku aine aktivoi jonkun toisen aineen reagoimaan. Näitä tosissani joutunut pohtimaan.

Reaktioreittejä on useita. Tyypillisesti niihin liittyy entsyymit, joita bakteerit ja hiivat tuottavat hajottaakseen aineen "syötäväksi". Samalla tapaa sinun mussuttaessasi maitoa erität ehkä laktoosia (aasi loppu tarkoittaa entsyymiä, oosi sokereita) pilkkomaan laktoosin glukoosiksi ja galaktoosiksi. Mikäli et eritä, pilkkoutumaton laktoosi päätyy suolistobakteereille, jotka LAC-operonin avulla käynnistävät laktoosia (ei glukoosia) hyödyntävän metaboliareitin. Näiden tuloksena bakteerit erittävät mm. entsyymeitä, joiden vuoksi sinulle tulee ripuli ja ilmavaivoja.

Parempi esimerkki on ehkä hiki. Hien haju on sekä kuolleita bakteereita että niiden tuottamia aineenvaihduntatuotteita eli entsyymeitä. Hiki sellaisenaan ei haise. Jostain syystä keinokuituiset vaatteet saavat ihon bakteeriflooran vääristymään tai kuolemaan ja siitä syystä keinokuitu vaatteissa aiheuttaa nopeammin hien hajun lisääntymisen.

Vierailija
6/6 |
10.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hajutkin on ainetta kirjoitti:

Kemialliset teaktiot. Joku aine aktivoi jonkun toisen aineen reagoimaan. Näitä tosissani joutunut pohtimaan.

Reaktioreittejä on useita. Tyypillisesti niihin liittyy entsyymit, joita bakteerit ja hiivat tuottavat hajottaakseen aineen "syötäväksi". Samalla tapaa sinun mussuttaessasi maitoa erität ehkä laktoosia (aasi loppu tarkoittaa entsyymiä, oosi sokereita) pilkkomaan laktoosin glukoosiksi ja galaktoosiksi. Mikäli et eritä, pilkkoutumaton laktoosi päätyy suolistobakteereille, jotka LAC-operonin avulla käynnistävät laktoosia (ei glukoosia) hyödyntävän metaboliareitin. Näiden tuloksena bakteerit erittävät mm. entsyymeitä, joiden vuoksi sinulle tulee ripuli ja ilmavaivoja.

Parempi esimerkki on ehkä hiki. Hien haju on sekä kuolleita bakteereita että niiden tuottamia aineenvaihduntatuotteita eli entsyymeitä. Hiki sellaisenaan ei haise. Jostain syystä keinokuituiset vaatteet saavat ihon bakteeriflooran vääristymään tai kuolemaan ja siitä syystä keinokuitu vaatteissa aiheuttaa nopeammin hien hajun lisääntymisen.

korjaus ... erität laktaasia pilkkomaan laktoosin..