voiko pakastettua raaka-ainetta, esim. jauhelihaa,kalaa pakastaa uudelleen kypsennyksen jälkeen?
olen välillä laittanut makaronilaatikon jämät pakkaseen, vaikka jauheliha on ollutkin jo kertaalleen pakkasessa. ..
Kommentit (5)
Tämä opetettiin meikäläiselle kokkikoulussa. :D
Jos pakastat mitä vaan pakastat, se tarttee sulattamisen jälkeen valmistaa uuteen muotoon, vaikka just paistaa niin voit pakastaa jälleen. Hyvä esimerkki on mm. kaalikääryle: Kaalin pakastaminen helpottaa lehtien irrottamista, jokkut kato ei keitä kaalia vaan pakastaa. Sitten tehään täyte, lehdet rullataan. Kaalikääryleet paistetaan. Ja valmiin kääryleen voit pakastaa. Kaalit on saatettu siis pakastaa pariin otteeseen..
Mutta uudestaan ei pakasteta jos ei sille ole mitään tehnyt välissä!
Kypsennetyn ruuan pakastaminen on ok vaikka raaka.-aine olisi ollut jo kertaallen pakkasessa.
Ajattelin sen tosian olevan niin, että kypsentämisen jälkeen voin taas pakastaa. ystäväni oli kuitenkin toista mieltä ja ajattelin, että jos sittenkin olin väärässä
hyvä että tarkistin.
ap
Näin mulle opetettiin yläasteen köksäntunnilla. Kaksinkertainen pakastus on iso NOU NOU.