Lisäaineet tomaateissa?
Tomaatit ovat herkkuani.
Tai olisivat jos en olisi alkanut saada enenevässä määrin tomaateista ilkeitä oireita suun limakalvoille.
Polttaa, kutisee ja sitten alkoi ilmestyä todella kipeitä haavaumia joista lääkäri sanoi, että ne ovat aftoja.
Käski siirtyä käyttämään vaahtoamatonta hammastahnaa ja jättämään kaikki voimakkaat mausteet pois ruokavaliosta.
Ei auttanut, ja nyt oli sitten ollut jo useamman vuoden ihan jatkuvia tuskia. Kunnes tuttu sairaanhoitaja kyseli minulta, syönkö mielellään tomaatteja.
Sieltä löytyi minun ongelmani lähde. Vaikka kuinka pesisin tomaatteja, niin ei auta. Heti kun tein kokeen ja jätin nuo ihanudet pois, loppuivat haavaumat ja kipu. Ja heti kun söin taas tomaatin ne alkoivat uudelleen.
Nyt huomasin, että jos keitän pitkään tomaatin, ei tule oireita.
Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia? Ja tietääkö kukaan, mitä ne tomaatin kasvattajat nykyään työntävät tomaatteihin tai multaan jossa niitä kasvatetaan. Tämä kun on ollut ongelmani vasta viimeisten vuosien aikana. Mikä on muuttunut tomaatinviljelyssä?
Kommentit (5)
Ei ole tuollaisia kokemuksia. Mutta veljeni sai noita pisteleviä oireita jo pienenä tomaatista. Tomaatti aiheuttaa ristiallergiaa siitepölyallergiselle.
Saatat olla allerginen jollekin tomaatin ainesosaselle, joka muuttuu keitettäessä, kuten hajoaa muiksi aineiksi kuumennuksen takia. Allergiseksi voi tulla missä vaiheessa tahansa, vaikka ennen olisikin sopinut.
Ainoastaan kypsennettynä käy. Aiemmin oireet tuli ulkolaisista, nykyään myös kotimaisista, tai siis jos edes ovat kotimaisia. Salaatti"väärennöksiin" viittaan.
Oletko allergioista kuullut koskaan?
Tomaatissa on hedelmähappoja jotka aiheuttavat oireita suun alueella herkistyneille ihmisille. Ei liity lisäaineisiin. Kypsennettynä ei pitäisi aiheuttaa.