Olisiko hyvää ohjetta läskisoosiin?
Kommentit (7)
Läskisoosi
(6 annosta / 1 h 15 min)
n. 1,5 kg possun kylkiviipaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kuumaa lihalientä
1,5 tl suolaa
1. Leikkaa kylkiviipaleet muutaman sentin paloiksi.
2. Paista paloja paistinpannussa keskilämmöllä ja useammassa erässä siten, että niistä irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kunnolla. Säästä rasvasta n. ½ dl.
3. Kun viimeiset lihat on ruskistettu ja siirretty pannulta, lisää pannulle vehnäjauhot ja n. ½ dl kyljestä sulanutta rasvaa.
4. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen niin kauan, että ne ovat reilusti ruskistuneet.
5. Lisää joukkoon kuuma lihaliemi pienissä erissä ja koko ajan sekoittaen.
Vierailija kirjoitti:
Läskisoosi
(6 annosta / 1 h 15 min)
n. 1,5 kg possun kylkiviipaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kuumaa lihalientä
1,5 tl suolaa
1. Leikkaa kylkiviipaleet muutaman sentin paloiksi.
2. Paista paloja paistinpannussa keskilämmöllä ja useammassa erässä siten, että niistä irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kunnolla. Säästä rasvasta n. ½ dl.
3. Kun viimeiset lihat on ruskistettu ja siirretty pannulta, lisää pannulle vehnäjauhot ja n. ½ dl kyljestä sulanutta rasvaa.
4. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen niin kauan, että ne ovat reilusti ruskistuneet.
5. Lisää joukkoon kuuma lihaliemi pienissä erissä ja koko ajan sekoittaen.
6. Lisää joukkoon kylkipalat ja anna hautua miedolla lämmöllä 45-60 min, kunnes lihat ovat haarukkamureita. Nauti läskisoosi keitettyjen perunoiden ja kurkkukreemin kanssa.
Lisään vielä, jotkut laittavat sipulia sekaan antamaan makua.
Mutta siitä se lähtee, eikun kokeilemaan :)
Vierailija kirjoitti:
Läskisoosi
(6 annosta / 1 h 15 min)
n. 1,5 kg possun kylkiviipaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kuumaa lihalientä
1,5 tl suolaa
1. Leikkaa kylkiviipaleet muutaman sentin paloiksi.
2. Paista paloja paistinpannussa keskilämmöllä ja useammassa erässä siten, että niistä irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kunnolla. Säästä rasvasta n. ½ dl.
3. Kun viimeiset lihat on ruskistettu ja siirretty pannulta, lisää pannulle vehnäjauhot ja n. ½ dl kyljestä sulanutta rasvaa.
4. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen niin kauan, että ne ovat reilusti ruskistuneet.
5. Lisää joukkoon kuuma lihaliemi pienissä erissä ja koko ajan sekoittaen.
Muuten hyvä, mutta älä nyt ihmeessä läskisoosia pilaa lihaliemellä!
Sipulia laittaisin myös.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Läskisoosi
(6 annosta / 1 h 15 min)
n. 1,5 kg possun kylkiviipaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kuumaa lihalientä
1,5 tl suolaa
1. Leikkaa kylkiviipaleet muutaman sentin paloiksi.
2. Paista paloja paistinpannussa keskilämmöllä ja useammassa erässä siten, että niistä irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kunnolla. Säästä rasvasta n. ½ dl.
3. Kun viimeiset lihat on ruskistettu ja siirretty pannulta, lisää pannulle vehnäjauhot ja n. ½ dl kyljestä sulanutta rasvaa.
4. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen niin kauan, että ne ovat reilusti ruskistuneet.
5. Lisää joukkoon kuuma lihaliemi pienissä erissä ja koko ajan sekoittaen.
Muuten hyvä, mutta älä nyt ihmeessä läskisoosia pilaa lihaliemellä!
Sipulia laittaisin myös.
Lihaliemen tilalle vettä, maustepippuria ja suolaa. Ja tosiaan sipulia.
Multa löytyy täältä vaihe vaiheelta -ohje. Riittää 3-4:lle hengelle.
https://safkaajashamanismia.blogspot.com/2022/05/retroruokaviikko-osa-2…
On kyllä niin yksinkertainen tehdä että mihin tarvitsee ohjetta