Kuinka peset keräkaalin ennen käyttöä?
Kommentit (6)
Otan ne päällimmäiset lehdet pois joita ihmiset hipelöineet.
Ehkä pesisin ne sitten jos käyttäisin niitä vaan kun en käytä.
Minä luin jo täällä av llä että peräkaalin :D! piti ihan tarkistaa onko aloitus tottakaan?
Otan päällimmäisen/t lehden/t pois ja sitten huuhtelen.
Silputtuna.
Tai siis ainakin jos teen raakasalaattia, jota yleensä säilön pari päivääkin. Päällimmäiset lehdet heitän pois.
"Koska useimmat raakasalaatteihin käytetyt vihannekset ovat olleet kosketuksessa maan kanssa, ne on pestävä. Keräkaali, kiinankaali ja jäävuorisalaatti pestään pilkkomisen jälkeen. Niissä on aina lehtien välissä jonkin verran multaa, jota on vaikea poistaa, jos ne pestään kokonaisina. Juurekset pestään normaalisti ennen kuorimista ja pilkkomista."
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta…
Vierailija kirjoitti:
Otan ne päällimmäiset lehdet pois joita ihmiset hipelöineet.
Ehkä pesisin ne sitten jos käyttäisin niitä vaan kun en käytä.
Nehän on kyllä usein ryöttöisiä ja kolhiintuneen näköisiä kyllä.
Jos ottaa ne päälimmäiset lehdet pois niin miksi se pitäisi vielä pestä?