Saksassa matkustaneet! Onko teidän mielestänne saksalainen makkara maailman parasta?
Söin kerran Berliinistä uskomattoman hyvää makkaraa ja jäänyt muistoihini parhaimpana.
Kommentit (20)
Ihan parasta.Lidl myy saksalaisia makkaroita .
En syö makkaraa missään maassa.
Lihaa, kalaa, äyriäisiä ja lintuja kyllä.
Syön lihaa mieluummin tai suomimakkaraa
On se hyvää. Mutta miksi Saksassa olut on niin paljon halvempaa kuin Suomessa? Hintojen vertaaminen masentaa ...
Ei. Hämmästyttävää kyllä. Ei ainakaan nois perus spudarilta ostettu makkara, rasvaista ja suolaista on kyllä. Sama kokemus liiterin makkarasta. Siis ehkä se on parempaa kuin vaikka suomalaisen nakkikopin makkara mutta kaupasta löydän kyllä parempaa. Samanlainen pettymys kaljasta: Berliiniläiset joivat ohuensorttista olutta. Jälleen Suomessa osaannostaa kaupasta parempaa.
Ja tiedätkö mitä: japanilaisessa aseman kisassa myydään sushia joka on pahempaa kuin parhaat suomalaiset. Toki onhan se tuoreempaa kuin kiinalaisravintoloiden seisseet sushibuffetit.
Ei ole, suomalainenkin on parempaa. Olen asunutkin Saksassa ja tiedän että siellä on hyvin monenlaista makkaraa, mutta ei mitään erityisen hyvää. Bratwurst on toki grillattuna ihan syötävää, melkein yhtä hyvää kuin cämppäri.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, suomalainenkin on parempaa. Olen asunutkin Saksassa ja tiedän että siellä on hyvin monenlaista makkaraa, mutta ei mitään erityisen hyvää. Bratwurst on toki grillattuna ihan syötävää, melkein yhtä hyvää kuin cämppäri.
Käsekrainer ainakin omaan makuuni oikein hyvää. Bratwurstia ja Campingia vähän vaikea vertailla kun ovat niin erilaisia makkaroita.
Nykyisin ei tarvitse Saksaan matkustaa makkaroiden vuoksi, koska meillä on Lidl.
On aivan ihanaa... hernekeittoon Rauchendejä, slurps.
Suomessa on suomimakkara, mutta ei ole mitään saksalainenmakkaraa, niitä on monia erilaisia.
Saksalainen tyyli syödä hapankaalia makkaran kanssa on nerokas. Hapankaali maistuu aika pahalta sellaisenaan. Makkaran kaveriksi sopii mainiosti.
Espanjalainen chorizo on mielestäni paras
Vierailija kirjoitti:
Ei. Hämmästyttävää kyllä. Ei ainakaan nois perus spudarilta ostettu makkara, rasvaista ja suolaista on kyllä. Sama kokemus liiterin makkarasta. Siis ehkä se on parempaa kuin vaikka suomalaisen nakkikopin makkara mutta kaupasta löydän kyllä parempaa. Samanlainen pettymys kaljasta: Berliiniläiset joivat ohuensorttista olutta. Jälleen Suomessa osaannostaa kaupasta parempaa.
Ja yhden ohuensorttisen oluen perusteella leimaat kaikki oluet huonoiksi? Minä olen juonut parhaat oluet Saksan Baijerissa. Onneksi niitä baijerilaisia oluita saa suomalaisista kaupoista/Alkosta nykyään.
Saksassa on kyllä erittäin hyviäkin makkaroita, muttei aina. Lopulta makuasia.
Vierailija kirjoitti:
Ei. Hämmästyttävää kyllä. Ei ainakaan nois perus spudarilta ostettu makkara, rasvaista ja suolaista on kyllä. Sama kokemus liiterin makkarasta. Siis ehkä se on parempaa kuin vaikka suomalaisen nakkikopin makkara mutta kaupasta löydän kyllä parempaa. Samanlainen pettymys kaljasta: Berliiniläiset joivat ohuensorttista olutta. Jälleen Suomessa osaannostaa kaupasta parempaa.
Ja tiedätkö mitä: japanilaisessa aseman kisassa myydään sushia joka on pahempaa kuin parhaat suomalaiset. Toki onhan se tuoreempaa kuin kiinalaisravintoloiden seisseet sushibuffetit.
Siinähän tyypillinen kouluttamaton Suomi-juntti ollut taas matkalla...
Harvemmin tulee syötyä muuta kuin leberkäseä mutta onhan ne hyviä. Bratukka ei niinkään mutta vaikka currywurst.
Ostin kerran makkaraa jostain kojusta Saksassa. Se oli aika karmea kokemus, makkarassa oli jotain "sattumia", jotka nitkuivat hampaissa, mitä lie läskin paloja
En tiedä onko se parasta, mutta hyvää se on ja parempaa tyypilliset jauhomakkarat. Eikä tarvitse "matkustella" kuin Litukkaan tai Viroon, että jo ihan hyviä saksalaistyyppisiä makkaroita löytää. On kotimaisissa ketjuissakin joskus hyviä, esim. Maakarit -tuotesarja, vaikka niissä on muitakin eurooppalaisia makuja.
Makkarakulttuuri on ylipäätään muualla Euroopassa (varsinkin Saksa, Puola, Espanja) parempi, mutta onneksi Suomessakin valikoiman monipuolistamiseen on herätty ja päästy pois vähitellen siitä "HK:n camping/sininen" -meiningistä.
Tuleekin heti nälkä tätä kirjoittaessa.
Minun mielestäni on.
Muistuu mieleen tarina, jossa suomalaiset lihamestarit vierailivat Saksassa ja kyselivät sikäläiseltä lihamestarilta reseptiä ja kuinka paljon makkaraseokseennlaotetaannjauhoja. Vastaus oli, että emme me mitään leipureita ole!