Kuinka valmistatte ruusukaalin?
Mielestäni hyörystättäessä ruusukaalista tulee pahanmakuinen ja paistaessa se jää sisältä raa`aksi ja kovaksi.
Kommentit (26)
Keitän vähässä, suolattomassa vedessä. Valutan ruusukaalit ja päälle oliiviöljyä ja suolaa, joku voimakas juustoraaste kuten parmesan sopii päälle ripoteltavaksi.
Höyrytän / keitän joko kokonaan tai sitten osittain ja sen jälkeen uuniin tai pannulle paahtumaan.
Paahdan uunissa tai syön raakana salaatissa.
Keitän pienessä vedessä, puolitan vielä kuumina takaisin kattilaan ja sekoitan joukkoon voita, suolaa, mustapippuria ja parmesan-juustoa. Syön ihan sellaisenaankin ns. välipalana jos pikkunälkä.
Höyrysettäessä kokeile avata välillä kantta ja päästä rikkipitoista kaalinhajuhöyryä pois, vaikuttaa makuun.
Viimeksi keitin ensin vähäsen, laitoin uunivuokaan, päälle paistettuja pekonikuutioita ja juustoraastetta ja uuniin.
Halkaisen, ripotan päälle yrttisuolaa ja höyrytän Tupperwaren Micro Chef-kannulla.
Puolitan, paistan pannulla voissa. Mausteena ripaus merisuolaa.
Pekonisilppu myös sopii hyvin ruusukaalien kanssa, nämä voi paistaa yhtäaikaa pannulla.
Keität muutaman minuutin, sitten oliiviöljyä reilusti pannulle, pyöräytät ruusukaalit siinä. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Valmista sitten, kun ruusukaalissa on kullanruskeaa paistopintaa nähtävissä.
Keitän reilusti suolatussa vedessä, halkaisen ja syön. (Lautasella on kyllä muutakin, vaikka ruuukaali yksi suurista suosikeistani onkin.)
keitetyt paistetaan voivalkosipulissa.
Vierailija kirjoitti:
Keität muutaman minuutin, sitten oliiviöljyä reilusti pannulle, pyöräytät ruusukaalit siinä. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Valmista sitten, kun ruusukaalissa on kullanruskeaa paistopintaa nähtävissä.
Muuten sama mutta paistan voissa ja hunajan tilalle voi laittaa siirappia. Soijakastiketta kannattaa myös lirauttaa sekaan.
Keitän hiljaisella lämmöllä suolavedessä. Ei saa porista reilusti tai pinta pehmenee. Nostetaan jäähtymään ja kaadetaan vesi pois (al dente) ja kypsyminen jatkuu vielä. Lopuksi suosittelen ripausta sokeria maun mukaan pintaan, jos maku on muuten väkevähkö.
Harmillista kun ei kaupoissa ole ollut niitä, ennen oli pakastettuna mutta nyt en ole löytänyt. Tuleeko nekin tuolta itänaapurista?
Paistan ne raakana ja lopuksi lisään vettä ja haudutan kannen alla kypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Harmillista kun ei kaupoissa ole ollut niitä, ennen oli pakastettuna mutta nyt en ole löytänyt. Tuleeko nekin tuolta itänaapurista?
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/findus-ruusukaali-550g-7310500120287
Ei taida pakastettu ruusukaali liittyä kyllä mitenkään itänaapuriin.
Kypsennän uunissa uunijuuresten kanssa. Keitän ja syön voisulan kanssa tai paistan pannulla voissa sen keittämisen jälkeen, tämä yleensä seuraavana päivänä. Joskus olen laittanut uunivuokaan jossa on esim. uunibroileria.