Nimeä ruoka, johon uppoaa sipuleita
Kommentit (20)
Riippuu toki kuinka ison annoksen teet. Mutta esim. sipulikeittoon menee tosi paljon sipuleita.
Paistettu sipuli. Voihan se olla lisuke mille vain.
Niin joo, sipulit voi pilkkoa ja pakastaa, jos tuntuu että ovat muuten vaarassa pilaantua.
Jauhelihaan voi pilkkoa sipulia mielin määrin
Taivaallinen sipulihilloke, 2 sipulia.
Marinoidut sipulit, voit käyttää lisukkeena melkein kaiken kanssa.
Ylimääräiset sipulit voi myös kuivata rouheeksi
Pannupihvit. Sipuleiden määrässä ei ole ylärajaa.
1. Pikkelöidyt punasipulit
Kuori ja suikaloi 3 punasipulia ja 5 valkosipulinkynttä. Mittaa kattilaan 2 dl vettä, 1 ½ dl sokeria, 1 dl väkiviinaetikkaa ja 1 tl suolaa. Kiehauta, lisää sipulit ja kuumenna kiehuvaksi.
Purkita ja tarjoile aterian lisänä, salaattien höysteenä, hampurilaisten täytteenä tai leipien koristeena.
2. Lisukesipulit uunissa
Kuori sipulit. Lado ne voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa ensin 20 minuuttia. Ripottele sipulien päälle timjamia, suolaa, mustapippuria, voinokareita ja parmesaaniraastetta. Hauduta 180 asteessa vielä 30 minuuttia ja tarjoa vaikka paistin lisukkeena.
3. Karamellisoidut sipulit
Kuori 2–3 isoa sipulia ja leikkaa ne renkaiksi. Sulata 3 rkl voita pannulla ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan 3 rkl sokeria tai hunajaa, 1–2 rkl vettä ja ½ tl suolaa. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Karamellisoidut sipulit maistuvat sellaisenaan lisukkeena tai höysteenä keiton tai leipien päällä, hodarien tai burgereiden välissä.
4. Tarte Tatin eli sipulipiirakka
Leikkaa 4 kuorittua sipulia lohkoiksi niin, että ne jäävät kannastaan kiinni. Hauduta niitä valurautapannulla voissa ja sokerissa (2 rkl). Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla. Kauli 200 g voitaikinaa pannun kokoiseksi, nosta se sipulien päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja kumoa tarjolle.
Uunisipulit paistetuilla sipuleilla ja sipulihöystettä.
Laitan joka ruokaan tavallista tai punasipulia. Sellaista ruokaa en tee johonka sipuli ei sovi.
Pizza, yksi sipuli.
Pastakastike, yksi sipuli.
Salaatti, puolikas sipuli.
Täytetty voileipä, 1/4 sipuli.
Wokki, 1 sipuli.
Uunijuurekset, 2 sipulia.
Vierailija kirjoitti:
1. Pikkelöidyt punasipulit
Kuori ja suikaloi 3 punasipulia ja 5 valkosipulinkynttä. Mittaa kattilaan 2 dl vettä, 1 ½ dl sokeria, 1 dl väkiviinaetikkaa ja 1 tl suolaa. Kiehauta, lisää sipulit ja kuumenna kiehuvaksi.
Purkita ja tarjoile aterian lisänä, salaattien höysteenä, hampurilaisten täytteenä tai leipien koristeena.
2. Lisukesipulit uunissa
Kuori sipulit. Lado ne voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa ensin 20 minuuttia. Ripottele sipulien päälle timjamia, suolaa, mustapippuria, voinokareita ja parmesaaniraastetta. Hauduta 180 asteessa vielä 30 minuuttia ja tarjoa vaikka paistin lisukkeena.
3. Karamellisoidut sipulit
Kuori 2–3 isoa sipulia ja leikkaa ne renkaiksi. Sulata 3 rkl voita pannulla ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan 3 rkl sokeria tai hunajaa, 1–2 rkl vettä ja ½ tl suolaa. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Karamellisoidut sipulit maistuvat sellaisenaan lisukkeena tai höysteenä keiton tai leipien päällä, hodarien tai burgereiden välissä.
4. Tarte Tatin eli sipulipiirakka
Leikkaa 4 kuorittua sipulia lohkoiksi niin, että ne jäävät kannastaan kiinni. Hauduta niitä valurautapannulla voissa ja sokerissa (2 rkl). Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla. Kauli 200 g voitaikinaa pannun kokoiseksi, nosta se sipulien päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja kumoa tarjolle.
Tarte tatin valmistetaan kylläkin hedelmistä, yleisimmin omenoista.
Mihin tahansa sosekeittoon voi laittaa muutaman sipulin. Intialaisten ruokien kastikepohjaan tulee yleensä monta sipulia. Jos ei saa sipulia käytettyä, ei osaa laittaa ruokaa.
Sipulikeitto 10 sipulia.