Onko tölkkihedelmät terveellisiä?
Kommentit (39)
En tykkää tuoreista eikä niitä tule syötyä koskaan. Kasviksista tykkään.
Kumpi on parempi, ei hedelmiä ollenkaan vai tölkkihedelmät?
Eipä varmaan. Ja sitten ne bisfenolit yms.
Kohtuudella syötynä terveellisempiä kuin moni muu, mutta ei silti vastaa tuoretta tai pakastettua hedelmää.
Parempi ilman, syö muita kasviksia kuin sokerisia hedelmiä.
Kuten tossa Ylen jutussa mainitaan, tuoreet hedelmät poimitaan usein raakana, ei ehdi vitamiinit kehittyä.
Jos muuten hedelmät ei uppoa, niin ihan ok. Hyvä.puoli on myös se, että eivät ihan heti pilaannu!
En mäkään syö juuri koskaan mitään hedelmiä, ehkä mandariinin kerran vuoteen.
Ihan hyvin pärjänny ilmankin
Vierailija kirjoitti:
Hedelmissä on turhia sokereita. Hedelmäsokeri eli fruktoosi aiheuttaa rasvamaksaa.
Hedelmiä fruktoosi ei aiheuta ongelmia, koska mukaan tulee samalla myös hedelmien suojaravinteet ja kuidut. Mehustettuna tai mehuna sitten jää ne kuidut jo puuttumaan, ja se on huono juttu. Tosin jos niitä hedelmiä syö kilokaupalla, niin sitten on eri asia.
Pieni määrä fruktoosia ei ole haitallista hedelmien muodossa, jos ruokavalio on muutenkin tasapainoinen!
Lisätty fruktoosi on sitten taas eri asia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hedelmissä on turhia sokereita. Hedelmäsokeri eli fruktoosi aiheuttaa rasvamaksaa.
Hedelmiä fruktoosi ei aiheuta ongelmia, koska mukaan tulee samalla myös hedelmien suojaravinteet ja kuidut. Mehustettuna tai mehuna sitten jää ne kuidut jo puuttumaan, ja se on huono juttu. Tosin jos niitä hedelmiä syö kilokaupalla, niin sitten on eri asia.
Pieni määrä fruktoosia ei ole haitallista hedelmien muodossa, jos ruokavalio on muutenkin tasapainoinen!
Lisätty fruktoosi on sitten taas eri asia.
Pieni määrä mitään ei ole haitallista. Ei haitallisia aineita silti voi suositella.
Vierailija kirjoitti:
En mäkään syö juuri koskaan mitään hedelmiä, ehkä mandariinin kerran vuoteen.
Ihan hyvin pärjänny ilmankin
Okei, tuntuu vaan että niitä "pitäisi" syödä. Ei vaan maistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hedelmissä on turhia sokereita. Hedelmäsokeri eli fruktoosi aiheuttaa rasvamaksaa.
Hedelmiä fruktoosi ei aiheuta ongelmia, koska mukaan tulee samalla myös hedelmien suojaravinteet ja kuidut. Mehustettuna tai mehuna sitten jää ne kuidut jo puuttumaan, ja se on huono juttu. Tosin jos niitä hedelmiä syö kilokaupalla, niin sitten on eri asia.
Pieni määrä fruktoosia ei ole haitallista hedelmien muodossa, jos ruokavalio on muutenkin tasapainoinen!
Lisätty fruktoosi on sitten taas eri asia.Pieni määrä mitään ei ole haitallista. Ei haitallisia aineita silti voi suositella.
Niin meinaat, ettei hedelmät sisällä mitään "hyödyllistä", vaan ainoastaan "haitallista" fruktoosia?
Mielenkiintoinen tuo Ylen artikkeli. Jotkut hedelmät ovat sokeriliemeen säilöttyjä, mutta täytyy siis yrittää bongata sellaisia, jotka ovat mehussa eikä sokeriliemessä.
En usko. Ainakin hapokkaisiin hedelmäpaloihin on aina imeytynyt metallia. Purkin muovisestakin sisäpinnasta voi liueta aineksia happamaan.
Lisäksi ne solut on t a p e t t u, mitä solukosta on jäljellä?
Ainoa hyvänmakuinen säilykeananas jonka tiedän, on Dolen Golden (erissä eroja), siinä on säilöttynä kypsää tai muuten laadukasta ananasta. Ei sitäkään olisi varmaan terveellistä syödä usein, metallijäämien takia. Ehkä anansksen voi huuhdella kylmällä vedellä ja saada siten osan metallista pois.
Vierailija kirjoitti:
En usko. Ainakin hapokkaisiin hedelmäpaloihin on aina imeytynyt metallia. Purkin muovisestakin sisäpinnasta voi liueta aineksia happamaan.
Tomaattimurskatkin ovat täynnä metallia? 🙄
Vierailija kirjoitti:
En tykkää tuoreista eikä niitä tule syötyä koskaan. Kasviksista tykkään.
Kumpi on parempi, ei hedelmiä ollenkaan vai tölkkihedelmät?
Jos nautit tölkkihedelmistä, voit syödä niitä joskus - ei niiden fyysisen, vaan psyykkisen terveellisyyden vuoksi.
-eri
Miksi syödä tölkistä kun tuoretta saa?