Miksi niin niin moni ravintola myy ulkolaista lihaa?
Jotenkin ärsyttää kun itse en oikeastaan osta kuin kotimaista lihaa kaupassa ja jos mahdollista niin suosin kotimaisia tuotteita. Jotkut ravintolat tuovat jopa vietnamista asti kananlihaa. Luulisi, että tän ilmastohysterian keskellä ei tulis ostettua ulkomaista silloin kun kotimaisuus on vaihtoehto.
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
hinnan vuoksi
Vaikka kanan paistileike maksaa kaupassa 9-11€ kilo. Luultavasti se on hieman halvempaa tukussa. Sitä tarvitaan annokseen 180g eli noin 1,4-1,6€. Kana annoksesta voi pyytää helposti 14-15€ etnisessä ravintolassa eli kanan hinta ruuasta vain noin 10%
No koska se on halvempaa, miksipä muuten?
Ja se on ulkomainen, ei -lainen.
Kiinalaisen ravintolan seinällä luki, että käyttävät thaimaalaista kananlihaa. Jotenkin meni ruokahalu, vaikka kai sen nyt jonkinlaiset terveyskriteerit on täytettävä tietysti.
nikkiss kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
hinnan vuoksi
Vaikka kanan paistileike maksaa kaupassa 9-11€ kilo. Luultavasti se on hieman halvempaa tukussa. Sitä tarvitaan annokseen 180g eli noin 1,4-1,6€. Kana annoksesta voi pyytää helposti 14-15€ etnisessä ravintolassa eli kanan hinta ruuasta vain noin 10%
Se ulkomainen on vielä paljon halvempaa.
No moni thaimaalaisen ravintolan tytöistä on hinnaltaan edullinen verrattuna suomalaisiin. He työskentelevät siis myös hierontapaikoissa.
Hinta.
Moni katsoo ja moitiskelee mielessään listaa lukiessaan sitä, että liha ei ole kotimaista, mutta jättää ostamatta annoksen kalleuden vuoksi siinä vaiheessa, kun tuote on kotimainen. Ei liene vaikea arvata kumpi vaihtoehto on ravintoloitsijalle parempi?
Onko Hesen ja Mäkkärin kanapihvit ja nuggetit ulkomaista?
Vierailija kirjoitti:
Kiinalaisen ravintolan seinällä luki, että käyttävät thaimaalaista kananlihaa. Jotenkin meni ruokahalu, vaikka kai sen nyt jonkinlaiset terveyskriteerit on täytettävä tietysti.
Lähtisin pois. Terveyskriteerit saattaa täyttää (tai sitten ei, tarkastukset ovat pistokokeita), mutta eettisiä kriteereitä takuulla ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiinalaisen ravintolan seinällä luki, että käyttävät thaimaalaista kananlihaa. Jotenkin meni ruokahalu, vaikka kai sen nyt jonkinlaiset terveyskriteerit on täytettävä tietysti.
Lähtisin pois. Terveyskriteerit saattaa täyttää (tai sitten ei, tarkastukset ovat pistokokeita), mutta eettisiä kriteereitä takuulla ei.
Tuskin lähdet. Et edes tiennyt saati välittänyt asiasta.
Vierailija kirjoitti:
Hinta.
Moni katsoo ja moitiskelee mielessään listaa lukiessaan sitä, että liha ei ole kotimaista, mutta jättää ostamatta annoksen kalleuden vuoksi siinä vaiheessa, kun tuote on kotimainen. Ei liene vaikea arvata kumpi vaihtoehto on ravintoloitsijalle parempi?
No mä maksan ihan mielelläni euron pari enempi annoksesta jos saa kotimaista lihaa
hinnan vuoksi