Tuorekinkku, miten kauan huoneenlämmössä ennen uuniin laittoa?
Mitenköhän kauan nyt jääkaapissa olevan 5 kilon tuorekinkun pitää keskimäärin olla huoneenlämmössä ennen kuin voi laittaa uuniin? Käsittääkseni kinkun sisälämpötilan pitäisi olla 8-10 astetta.
Löysin ohjeita vaan pakastetun kinkun osalta.
Kommentit (10)
Miksi kinkun sisälämpötilaa pitäisi olla +10, voihan kinkun paistaa jäisenäkin.
Otin lämpimään noin tunti sitten ja ajattelin laittaa noin tunnin päästä uuniin eli n. 2 t on huoneenlämmössä. Ensin 200 astetta puoli tuntia ja sitten 100 asteeseen noin reilu tunti per kilo. Paistan paistopussissa, jotta saan liemen talteen ja teen kastilkeen.
Jossakin oli ohje, että h/kg ennen uuniin laittoa jääkaapista pois huoneen lämpöön. Elikkä ap:n kinkku 5h ennen uunia lämpiämään.
Hyi olkoon miten te voitte oksentamatta sitä rasvaista lihaa syödä!!??? Toivottavasti ette pakota lapsia.
Kiitti vastauksista! :)
Yksi lapsistamme sai työnantajaltaan tuon kinkun, niin sitä nyt sitten yritetään saattaa syöntikuntoon. Ne syövät, jotka haluavat.
Vierailija kirjoitti:
Hyi olkoon miten te voitte oksentamatta sitä rasvaista lihaa syödä!!??? Toivottavasti ette pakota lapsia.
Fyi: Se rasva kaavitaan pois.
Vierailija kirjoitti:
Hyi olkoon miten te voitte oksentamatta sitä rasvaista lihaa syödä!!??? Toivottavasti ette pakota lapsia.
Läski heitetään kompostiin. Liha syödään ilolla, kun possu on sen kerran meille lahjoittanut. Lapsetkin vaativat suorastaan sitä.
Röh!
Vierailija kirjoitti:
Hyi olkoon miten te voitte oksentamatta sitä rasvaista lihaa syödä!!??? Toivottavasti ette pakota lapsia.
Syö parsaa senkin ankeuttaja
Tunti huoneenlämmössä ja sitten uuniin.
Ihan sama ohje.