200 astetta puoli tuntia ja sen jälkeen 100 astetta. Sisälämpötilan annetaan nousta 82 asteeseen jolloin kinkku pois uunista.
Kommentit (15)
Liian kuivaa minun makuun. Pois uunista viimestään, kun on 77 astetta.
Snelmannin ohje jolla tulee aina hyvää:
Ota kinkku ajoissa sulamaan
Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 °C.
Aseta paistomittari kinkkuun
Aseta paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan niin että se osuu luuhun.
Paista kinkkua ensin 200 °C 30 min
Laita kinkku uuniin rasvapuoli ylöspäin ja paista ensin 200 °C noin puoli tuntia.
Laske lämpötilaa 100 °C
Laske lämpötila 100 °C ja paista kinkkua vielä n. 1,5 tuntia per kilo.
Paista kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 74 °C
Tarkkaile paistomittaria. Kypsän joulukinkun sisälämpötila on 74 °C ja ylikypsän n. 83 °C.
En ymmärrä miten jotkut saa ylikypsän kinkun kuivumaan. Vaikka menisi pulled pork kypsyyteen, niin kertaakaan ei ole kuivaa ollut.
Parempi liian kypsä kuin liian raaka. Kinkku saa olla kuivaa, kastike tarjoillaan tietenkin erikseen.
Ylikypsiä kinkkuja:
https://oikeuttaelaimille.fi/static/4195836957a77f3b39d89b963834e615/47…
Vierailija kirjoitti:
Snelmannin ohje jolla tulee aina hyvää:
Ota kinkku ajoissa sulamaan
Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 °C.
Aseta paistomittari kinkkuun
Aseta paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan niin että se osuu luuhun.
Paista kinkkua ensin 200 °C 30 min
Laita kinkku uuniin rasvapuoli ylöspäin ja paista ensin 200 °C noin puoli tuntia.
Laske lämpötilaa 100 °C
Laske lämpötila 100 °C ja paista kinkkua vielä n. 1,5 tuntia per kilo.
Paista kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 74 °C
Tarkkaile paistomittaria. Kypsän joulukinkun sisälämpötila on 74 °C ja ylikypsän n. 83 °C.
Mielenkiintoinen on kyllä tämä Snellmanin ohje?
Ensin paistetaan kinkkua 200 asteessa puoli tuntia, sitten se käännetään niin, että rasvapuoli tulee ylöspäin ja paistetaan vielä 200 asteessa puoli tuntia, sitten lasketaan uunin lämpöä 100 astetta ja sitten vielä lasketaan 100 astetta ja paistetaan uunin ollessa nollilla eli jälkilämmössä 1,5 tuntia/kilo.
Saattaa tehdä tiukkaa saavuttaa 74 asteen sisälämpö?
No ehkä jollain 200 gramman kinkulla..
Vierailija kirjoitti:
Saa mennä lähelle 90 astetta. Murea kinkku on paras kinkku.
88, tarkka.
200astetta tunti ja sitten 100 asteen lämmöllä 2h/kilo. Näin olen joulukinkun aina paistanut ja kaikki kehuu. Kinkun paistan paistopussissa.
Ei 200 missään nimessä. 150 astetta eka tunti ja sitten 100 astetta loppuaika. 4.5 kilon kinkkua paistetaan 80 minuuttia per kilo.
105 astetta ja sisälämpötila 86 astetta