Oliiviöljyjen hintaerot ja kuinka paljon maksat litrasta?
Eilen kaupassa pohdiskelin taas oliiviöljyjen parissa. Tykkään vahvoista mauista, mutta en ihan ole varma mikä on se "sweet spot"-hinta oliiviöljylle.
Halvimmat exrtra virgin oliiviöljyt ovat jotain 7-8€ litra. Seuraava hintaluokka on noin 13-15€/l, lisäksi löytyy ihan S-market valikoimasta muutama 20-25€/l oliiviöljy ja kallein mitä hoksasin oli peräti 43€/l.
Kuinka paljon parempi salaatti tai rosmariiniperunat tulee, kun käyttää tuollaista laadukkaan viinin hintaista oliiviöljyä ja onko hinta enää millään tapaa perusteltu?
Kommentit (54)
Riippuu käyttötarkoituksesta. Ruoanlaittoon ei välttämättä tarvitse mitään extra virgin öljyä. Jos taas salaatin päälle on laittamassa niin en pihistelisi laadusta. Öljyissä oikeasti on eroa! Kyseessä on myös makuasia, riippuu siitä mistä tykkää.
Tilasin Happy Olive-sivustolta ja on loistava ja laadukas öljy, kokeile kerran niin tiedät. Halvinta ei ole mutta parasta
Vierailija kirjoitti:
Tilasin Happy Olive-sivustolta ja on loistava ja laadukas öljy, kokeile kerran niin tiedät. Halvinta ei ole mutta parasta
Hmm ihan mielenkiintoisia, mutta tuntuu jotenkin sekopäiseltä tilata amerikasta tuotetta mitä valmistetaan euroopassa hmm
2023 syksyllä Happy Oliverin mainos tulee koko ajan feediin mutta 18-19 euroa pullo ja kaunisteli 3 ltr n. 60 euroa! Eikö oikeasti hyvää halvempaa saa? Ihan keskinkertainen on riittävä tässä inflaatiossa. Noin kallista pulloa ei ainakaan heti tule ostettua. Knossos Luomu myös kallistunut mutta varmaan sitä sitten, kun ei pysty oikein mitenkään vakuuttelenaan itselleen, että Happy Oliven 18-19 euroa pullo kannattais, kun oliiviöljyä menee käytössä paljon.
Onko muita suosituksia?
Monini ja Bertolli. Ovat italialaisia laadukkaita oliiviöljyjä. Toisessa on extra virgin pöytäkäyttöön ja toinen vaaleampi paistamiseen jne.
Kun oliiviöljyn avaa niin ei kannata pihistellä sen käytössä, koska se alkaa härskiintyä kuten muutkin öljyt kun on ilman kanssa kosketuksissa. Siksi kannattaa ostaa pienempi pullo jos ei ole varma, kuinka suuri käyttö öljyllä on.
Aina kannattais sukuun saada lääkäri, juristi ja oliiviöljyn tuottaja 😄
Kuumentamattomaan käyttöön laitan sitä 20€/litra kreetalaista, merkkiä en muista mutta löytyy joka marketista. Kypsennykseen Bertolin sekoitus.
Ostan aina luomua. En katso hintaa.
Viimeksi ostamani oliiviöljy maksoi 27€/750ml. Extra virgin ja oikein hyvää, tätä ei tietenkään käytetä kuumennettuna, vaan juodaan suoraan pullosta... no siis lorautetaan salaattiin, tai dipataan leipää siihen, tai teini kaataa kypsän pastan päälle lautasellaan.
Suvussa on oliivilehdon omistaja, mutta tuo oli ihan ostoöljyä.
N. kuukausi sitten ostimme tukkukaupasta (Espanjassa) laadultaan keskinkertaista Virgen Extra- oliiviöljyä 2 x 5 litran karahvia yhteishintaan 88€. Monet pohjois- Espanjassa asuvat ovat hakeneet/ ostaneet esp. oliiviöljyä Ranskasta, jossa se on ollut edullisempaa.
Ostan itse sitä vajaan 15 €/l hintaluokkaa. Tumma lasipullo, extra-neitsytoliiviöljy + luomu. Noista kriteereistä en tingi. Mieluummin espanjalainen kuin italialainen.
Oliiviöljy on pikkulintujen murhaa.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https…
Useita miljoonia lintuja kuolee vuosittain Välimerellä oliivisatokauden aikana, tutkijat kertovat.
Vierailija wrote:
Riippuu käyttötarkoituksesta. Ruoanlaittoon ei välttämättä tarvitse mitään extra virgin öljyä. Jos taas salaatin päälle on laittamassa niin en pihistelisi laadusta. Öljyissä oikeasti on eroa! Kyseessä on myös makuasia, riippuu siitä mistä tykkää.
Juurikin näin. Ja lisäksi kannattaa oikeasti katsella päiväysmerkintöjä ja etsiä tuorein laatu hyllystä, koska kalleimmatkin oliiviöljyt voivat ajan mittaan heikentyä laadultaan niitä huonompia vastaaviksi.
Litrahinnan tuijottamisen sijaan miettisin omaa käyttöä, ja ostaisin sen kokoisen pullon ettei se seiso omassakaan kaapissa vuosikausia, vaan tulee käytetyksi mieluiten muutamassa kuukaudessa.
Metsänhakkuut...Lintujen pesinnät häiriintyvät, keskeytyvät...
Happy Olivea ostan luontaistuotekaupasta Isosta Omenasta. Paras öljy, mistä maksan mielelläni vähän enemmän. Tuodaan Kreetalta pientuottajilta. Monet kauppojen kalliitkin öljyt ovat sekoituksia, joiden alkuperästä ei ole tietoa.
Vierailija kirjoitti:
Happy Olivea ostan luontaistuotekaupasta Isosta Omenasta. Paras öljy, mistä maksan mielelläni vähän enemmän. Tuodaan Kreetalta pientuottajilta. Monet kauppojen kalliitkin öljyt ovat sekoituksia, joiden alkuperästä ei ole tietoa.
Kiitos kommenteista!
Edelleenkään en ole täysin vakuuttunut tästä Happy Olivesta. Mainokset pyörii jatkuvasti facessa ja ostopäätökseeni vaikuttaa myös minkälainen fiilis niistä jää ja ikävä kyllä 3 LTR kanisteri 70 euroa tältä aikaisemmin Kreetalla asuneelta, joka dissaa myös kaikki muut tuottajat mainos mainoksen jälkeen. Kuitenkaan en ole heidän sivuillaan nähnyt tieteellisiä tutkimuksia ja lähteitä.
Täytyy katsoa jotain muuta, hyvä idea oli täällä se, että paistamiseen eri öljy kuin vaikka salaattiin. Taidan tehdä samanlailla, koska muuten pullo hupenee huimaa vauhtia ja kalliimpi pullo menee hukkaan.
Ostamme halpaa, koska käytämme vain paistinrasvana ja pizzataikinassa. Salaatteihin emme lisää öljyä.
Kuka porvari käyttää jotain oliiviöljyä oletko niin snobi ettei rypsi ja rapsi kelpaa