Pitääkö rucola huuhdella?
Ja jos pitää niin miten sen käytännössä teet? Yritin kyllä, mutta melkoista touhua, eihän niitä nyt millään viitsi yksitellen huuhtoa....
Kommentit (6)
Minä en huuhtele koskaan sitä. En nimittäin osta ja syö sitä koskaan, koska se maistuu ja haisee petroolille. En ole sen luokan motoristi että se houkuttelee.
Pitää huuhtoa. Kaikki vihannekset, kasvikset, hedelmät pitää huuhdella. Huuhtele lävikössä/siivilässä. Hommaa vesihanaan semmoin suutin, jossa saa myös suihkun. Suihku on kätevä juuri salaattien / rucolan huuhteluun. Puhdistuvat ja virkistyvät, eikä vettä mene hukkaan kun sateena tulee salaatin päälle. Kääntele salaattia tms mitä huuhteletkin.
Niitä on erilaisia, Lidlissä oli kerran n. 4 e hintainen ja sitä myytiin että säästää vettä, mutta oli myös tuo suihkuominaisuus. Tässä toinen https://www.biltema.fi/rakentaminen/lvi/hanat-sekoittajat-ja-tarvikkeet…
Vierailija kirjoitti:
Minä en huuhtele koskaan sitä. En nimittäin osta ja syö sitä koskaan, koska se maistuu ja haisee petroolille. En ole sen luokan motoristi että se houkuttelee.
Rucolaa pitää käyttää vain mausteena muun salaatin joukossa. Siinä on runsaasti nitraattia joka muuttuu elimistössä nitriitiksi joka taas vaikeuttaa hapenottokykyä. Minkä lisäksi maha tulee kipeäksi :)
Pitää pestä Fairylla, kuten jauhenliha.
Huuhtelen siivilässä. Niitä kotimaisia kuten Mimi's tai ruukussa olevat ei välttämättä tarvisi, niissä ei paketissakaan lue että pitäisi huuhdella. Mutta kun on niitä italialaisia ja espanjalaisia rucolanlehtiä rasioissa, niin niissä kyllä voi olla torjunta-aineita sun muuta ja huuhtelisin ne aina.
Huuhtelen siivilässä.