Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Otatko lihan huoneenlömpöön 1h ennenkuin valmistat sen?

Vierailija
06.12.2022 |

40-60min ennen.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. En tykkää lihasta,en kanasta. Mun juttuni on Kala ja peruna.

Vierailija
2/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvoin. Koska yleensä teen ruoan extempore, enkä jaksa odotella. Joulukinkku on poikkeus. Pihvit voi odottaa 20 min.

En ole huomannut mitään haittaa, joten samoin toimin jatkossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä

Vierailija
4/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yleensä. Yleensä aloitan laittamaan ruokaa 30-45 min ennen ruuan tarjoilua. Eli kylmänä pannulle. Syötävää tulee näinkin.

Vierailija
5/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa en ota, enkä kyllä kanaakaan, vaikka kannattaisi. 

Vierailija
6/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan esim. jauhelihan hetkeksi mikroon,sitten pannulla ruskistan ja kypsennän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ota. Sille ei ole mitään todellista tarvetta. Tämä on todistettu tieteellisesti.

Vierailija
8/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, en halua, että liian kylmän lihan nesteet tursuaa kuumalle pannulle ja sitten syödään kuivaa pahvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä yleensä n. tunti tai puolisen tuntia ennen vähintään. Kylmänä liha ei ehdi kypsymään sisältä kun jo kärähtää pinnalta.

Vierailija
10/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä yleensä n. tunti tai puolisen tuntia ennen vähintään. Kylmänä liha ei ehdi kypsymään sisältä kun jo kärähtää pinnalta.

Jos haluat lihan myös sisältä huoneenlämpöiseksi niin sitä pitää lämpimässä tuntikausia. Siinä ajassa liha menee kokonaan pilalle mikrobitoiminnan seurauksena. Bakteerit jakautuvat n. 20 minuutin välein huoneen lämmössä joten tunnissa ne on jo 8 kertaistunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus, joskun en. Toisinaan sulatan pakastettua lihaa vesihauteessa, jotta saan sen edes leikattua.

Vierailija
12/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

tutkimusten mukaan lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä että laittaako pannulle suoraan jääkaapista otettua vai sellaista joka on ollut huoneenlämmössä puoli tuntia. kun ottaa lämpimään puolta tuntia aikaisemmin, niin paistuu ehkä hiukan nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritän muistaa, mutta aina en ehdi.

Tänään meillä on kalkkunan juhlafilettä ja sen pidin pöydällä ennen kuin pistin uuniin. Liha on ollut uunissa jo puolitoista ja siitä tulee aina todella hyvää.

Vierailija
14/14 |
06.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

tutkimusten mukaan lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä että laittaako pannulle suoraan jääkaapista otettua vai sellaista joka on ollut huoneenlämmössä puoli tuntia. kun ottaa lämpimään puolta tuntia aikaisemmin, niin paistuu ehkä hiukan nopeammin.

Tähän päivään voisi ehkä lisätä energiansäästön. Se on pieni, mutta se kuitenkin on olemassa :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme yksi