Apua gluteenittoman leivonnan kanssa
Leivoin äsken ohjeen mukaan gluteenittoman kakkupohjan. Pohjan piti koostua ikään kuin kääretorttulevyistä, jotka täytetään ja pinotaan päällekkäin. Levyistä kuitenkin tuli jotenkin kumimaisia. Onko mitään tehtävissä, paraneekohan koostumus, jos seisoo täytettynä jääkaapissa tai jos pakastan koko kakun? Vai pitääkö lähteä ostamaan valmis kakku jostain?
Kommentit (10)
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kyllä se koostumus muuttuu, kun kostutat levyt ja kakku saa vetäytyä jääkaapissa. Tulihan taikinaan kuitenkin jotain kohotusainetta?
Vaikea nähdä sitä kemiallista reaktiota, mikä poistaisi kakusta kumimaisuuden.
Tee uudelleen, ja ota parempi resepti ja noudata sitä todella tarkasti. Leipominen on joskus aika pienestä kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kuulostaa aika raskaalta kakkupohjalta.
Gluteenittomasta tulee helposti junttapullaa.
Ja kakkupohja kannattaa tehdä ihan vaan perunajauholla. Tulee ihanan kevyt.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se koostumus muuttuu, kun kostutat levyt ja kakku saa vetäytyä jääkaapissa. Tulihan taikinaan kuitenkin jotain kohotusainetta?
Leivinjauhetta laitoin. Onko sinulla siis kokemusta aiheesta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kuulostaa aika raskaalta kakkupohjalta.
Gluteenittomasta tulee helposti junttapullaa.
Ja kakkupohja kannattaa tehdä ihan vaan perunajauholla. Tulee ihanan kevyt.
Tuo ohje oli sellainen porkkanakakun tyyppinen, en tiedä, olisiko pelkkä perunajauho toiminut. Ei ole koskaan tullut kokeiltua, olen jotenkin kuvitellut, että tulisi tosi murenevaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kuulostaa aika raskaalta kakkupohjalta.
Gluteenittomasta tulee helposti junttapullaa.
Ja kakkupohja kannattaa tehdä ihan vaan perunajauholla. Tulee ihanan kevyt.
Tuo ohje oli sellainen porkkanakakun tyyppinen, en tiedä, olisiko pelkkä perunajauho toiminut. Ei ole koskaan tullut kokeiltua, olen jotenkin kuvitellut, että tulisi tosi murenevaa.
Oliko siinä siis rasvaa myös?
Itse olen leiponut gluteenitonta 30 vuotta ja suurin ongelma on se että tulee tosi helposti raskasta junttaa.
Jopa niin sttä on samaan aikaan junttaa ja murenevaa.
Parhaan ilmavan kakkupohjaan saa perunajauhoilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kuulostaa aika raskaalta kakkupohjalta.
Gluteenittomasta tulee helposti junttapullaa.
Ja kakkupohja kannattaa tehdä ihan vaan perunajauholla. Tulee ihanan kevyt.
Tuo ohje oli sellainen porkkanakakun tyyppinen, en tiedä, olisiko pelkkä perunajauho toiminut. Ei ole koskaan tullut kokeiltua, olen jotenkin kuvitellut, että tulisi tosi murenevaa.
Oliko siinä siis rasvaa myös?
Itse olen leiponut gluteenitonta 30 vuotta ja suurin ongelma on se että tulee tosi helposti raskasta junttaa.
Jopa niin sttä on samaan aikaan junttaa ja murenevaa.
Parhaan ilmavan kakkupohjaan saa perunajauhoilla.
Oli 0,5 dl öljyä. Argh, ei tuota taida kehdata tarjota :(
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa käskettiin laittaa 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 0,5 dl perunajauhoja per levy. Näin siis tein.
Kuulostaa aika raskaalta kakkupohjalta.
Gluteenittomasta tulee helposti junttapullaa.
Ja kakkupohja kannattaa tehdä ihan vaan perunajauholla. Tulee ihanan kevyt.
Tuo ohje oli sellainen porkkanakakun tyyppinen, en tiedä, olisiko pelkkä perunajauho toiminut. Ei ole koskaan tullut kokeiltua, olen jotenkin kuvitellut, että tulisi tosi murenevaa.
Oliko siinä siis rasvaa myös?
Itse olen leiponut gluteenitonta 30 vuotta ja suurin ongelma on se että tulee tosi helposti raskasta junttaa.
Jopa niin sttä on samaan aikaan junttaa ja murenevaa.
Parhaan ilmavan kakkupohjaan saa perunajauhoilla.
Mutta onko sinulla kokemusta, että muuttaako pakastaminen mitään?
Miten teit sen?
Itse leivon glut kakkupohjat ihan vaan perunajauholla.