Pidättekö hunajasta?
Kommentit (21)
Yritin taannoin etsiä kaupoista sitä Tuusniemeläistä hunajaa joka maistui samalta kuin lapsuudessa, mutta en löytänyt. Leppävirtalaista sentään oli.
En erityisemmin joskus laitan teejuomaan.
Vierailija kirjoitti:
En erityisemmin joskus laitan teejuomaan.
Teejuoma, vad är det? Honug passar väl i te.
kreikkalainen jogurtti + marjoja + granolaa + hunajaa namm
Käytän hunajaa makeutukseen mm. teessä/yrttihaudukkeissa, leivonnassa ja esim puuron päälle. Kipeänä/kurkkukipuisena tai yskäisenä otan reiluhkon lusikallisen hunajaa, auttaa mm. yskänärsytykseen.
Haavanhoidossakin/ihonhoidossa myös. Käytän vain lähitiloiltani saatavaa luomu hunajaa, joka on 100% täyttä tavaraa ja tuoretta.
Hunajaa voi myös pakastaa, mutta älä säilytä kylmässä ja kosteassa esim jääkaapissa.
Tykkään kovasti, mutta vain kotimainen hunaja on hyvää. Ulkomaiset on kamalia. Kreikkalainen oli ihan siedettävä.
Juon joka ilta lämmintä tuhtia hunajavettä. Hyvin nukuttaa ja verensokerit ei laske. Aamulla taas teehen laitan lusikallisen omenaviinietikkaa. En muista milloin viimeksi sairastin. Tietysti monipuolinen ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään kovasti, mutta vain kotimainen hunaja on hyvää. Ulkomaiset on kamalia. Kreikkalainen oli ihan siedettävä.
Kreikkalaisessa hunajassa on pikantti rahan aromi - antoihan Suomen hallitus sinne 12 miljardia.
Juokseva hunaja on hyvä myös marinointiin.
Antaa kanalifeille ja fileille makua, sekä pikkasen makeutta uunijuureksille.
Uunijuureksia voi maustaa myös siirapilla, muiden mausteiden ja lopussa lisättävien yrttien kanssa.
Yskässä hunaja on suurenmoinen lääke, se voitelee kutiviaa kurkkua.
On myös myytävänä täysin luonnonmukaisia yskänlääkkeitä, joissa on paljon hunajaa.
Hunaja antaa makua makua, myös tiettyihin leivonnaisiin.
Hunaja on todellakin monipuolinen luonnontuote.
Vierailija kirjoitti:
On se ihan ok pienissä määrin mausteena esim. ruuassa. Siltänään en tykkää yhtään, ällömakeaa.
Hunaja on tietenkin makeaa, mutta ei sitä kukaan syökään siten, että laittaa hunajaa ruokalusikkallisen hunajaa, sinällään suuhunsa.
Sitä käytetään makeuttajana ja mausteena eri juomissa ja ruuissa ja leivonnassa.
Teessä kyllä. Ja joskus myös turkkilaisen jogurtin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On se ihan ok pienissä määrin mausteena esim. ruuassa. Siltänään en tykkää yhtään, ällömakeaa.
Hunaja on tietenkin makeaa, mutta ei sitä kukaan syökään siten, että laittaa hunajaa ruokalusikkallisen hunajaa, sinällään suuhunsa.
Sitä käytetään makeuttajana ja mausteena eri juomissa ja ruuissa ja leivonnassa.
Minä otan hunajaa suoraan purkista lusikalla suuhun.
Päivittäin käytän hunajaa teessä.
Hunaja on hyvää mieheni juustopatukan päällä.👵
sitruuna-/rosmariini-/ laventeli-/ jasmiini-/ mispeli-/ kanerva ovat mm. ihan hyviä hunajamakuja. Laitan joskus teehen, uuniomeniin...yleensäkin joihinkin jälkiruokiin. (ulkomailta)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On se ihan ok pienissä määrin mausteena esim. ruuassa. Siltänään en tykkää yhtään, ällömakeaa.
Hunaja on tietenkin makeaa, mutta ei sitä kukaan syökään siten, että laittaa hunajaa ruokalusikkallisen hunajaa, sinällään suuhunsa.
Sitä käytetään makeuttajana ja mausteena eri juomissa ja ruuissa ja leivonnassa.
Ai ei kukaan? Paitsi esim. ne ihmiset jotka ovat jo tässä ketjussa sanoneet niin tekevänsä.
Paras hunaja jota olen käyttänyt on juokseva kirkas akaasiankukkahunaja. Joku väitti vaan että siinä on jokin myrkyllinen osa, jos käy tuuri. Mutta sitä ei näy enää kaupass, otin vahingossa viimeksi akaasiasiirapin erehdyksessä. Ehkä on mahdollista saada muitakin kukkahunaja maku luomuna, vaikka mesihän tulee kukista.
On se ihan ok pienissä määrin mausteena esim. ruuassa. Siltänään en tykkää yhtään, ällömakeaa.