Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Linssikeiton seuraukset: kämppä kaasukammio

Vierailija
02.12.2022 |

Tein jättikattilassa ison linssikeiton linsseistä, sipulista, perunoista ja porkkanoista, maustamalla sai todella aivan erinomaisen ruuan. Ongelmana vaan se, että peräpää papattaa ihan tauotta, esim. töissä kesken keskustelun, voi luoja. Aluksi paukut olivat melko hajuttomia, mutta nyt toisena päivänä koko kotimme lemuaa kuin yleinen käymälä! Eilisillan makasimme miehen kanssa sohvalla ja pierimme tauotta. Romanttista...

Muita yhtä edullisia ja herkullisia ruokia, joita suolisto kestäisi hiukan paremmin?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhteinen piereskely lähentää parisuhdetta.

Vierailija
2/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa siltä että sipulit ja linssit ovat jääneet pikkuisen liian raaoiksi.

Vierailija
4/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneksi ei linssit ja pavut pieretä. 

Vierailija
5/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aina ihmetellyt miten vegaaneilla kestää pötsit. 

Vierailija
6/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taisi olla niin hyvää söit likaa? Vie aikansa kun vatsasi totuu linssit ,pavut sipulit tai ei olenkaan totu?Silloin jatkossakin käy samoin.Sama asia on kaali  keittona tai missä muotoa tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onneksi ei linssit ja pavut pieretä. 

Pavut ja hernekeitto voi kyllä meikäläistä vähän pierettää, mutta linsseistä  en ole samaa  huomannut. Ne pitää huuhtoa ja keittää  ohjeen mukaan, punaiset kypsyvät tosi nopeasti.

Ja ei kannata syödä hotkimalla, jolloin ilmaa menee mahaa ja se alkaa siellä kuplia. VAikka linssikeitto voi olla tosi hyvää.

Vierailija
8/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla se on sipuli mikä pierettää, voin syödä linssikeittoa tai mitä tahansa muutakin ruokaa kunhan jätän sipulin pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo sipuli kyydittää joutuisammin kaasua ulospäin

Vierailija
10/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä linssien kanssa leipää..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkkävatsaisen kannattaa aloittaa kokeilut linsseillä ja pavuilla pienillä määrillä, varsinkin jos ruokavalio on muutenkin länsimaisem vähäkuituinen. Suolistossa ei ole mikrobeja sulattamaan yhtäkkiä suurta määrää erilaista ruokaa.

Vierailija
12/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen aina ihmetellyt miten vegaaneilla kestää pötsit. 

En ole vegaani, mutta ei ole mitään vaikutusta linsseillä, herneillä ja pavuilla. Ilmeisesti elimistöni sopii niille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelitko linssit tarpeeksi hyvin?

Vierailija
14/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuule, linssit pitää esikäsitellä, muuten käy noin!

https://www.martat.fi/marttakoulu/sesongin-ruoka-aineet/palkokasvit/lin…

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002925476.html

Linssit voi jättää myös syömättä, se on järkevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai linssitkin aiheuttaa noin paljon pieruja. Ilmeisesti olette erittäin herkkävatsaisia. 

Vierailija
16/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.

Vierailija
17/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.

Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan?? 

Vierailija
18/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli keitossa purkillinen liuotettuja punaisia linssejä, jotka huuhdoin siivilässä, keitin varmaan 30 min ja soseutin lopuksi. Luulisi riittävän?

Luojan kiitos tänään on ollut lähes paukuton päivä jo..

AP

Vierailija
19/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.

Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan?? 

Mitä vaikeaa tuossa on? Osta purkki valmiiksi keitettyjä papuja ja pakasta ne. Sieltä lisää joka päivä ruokaan pari papua ja lisää määrää vähitellen. Teen itse usein niin, että jos aamulla tekee mieli leivän päälle papuja, laitan pienen määrän jäisiä papuja mukiin ja kaadan kiehuvaa vettä päälle. Pavut sulaa muutamassa minuutissa, muussaan ne haarukalla, lisään vähän oliiviöljyä ja maustan. Ja avot, leivällä on paputahna.

Vierailija
20/25 |
02.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.

Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan?? 

Mitä vaikeaa tuossa on? Osta purkki valmiiksi keitettyjä papuja ja pakasta ne. Sieltä lisää joka päivä ruokaan pari papua ja lisää määrää vähitellen. Teen itse usein niin, että jos aamulla tekee mieli leivän päälle papuja, laitan pienen määrän jäisiä papuja mukiin ja kaadan kiehuvaa vettä päälle. Pavut sulaa muutamassa minuutissa, muussaan ne haarukalla, lisään vähän oliiviöljyä ja maustan. Ja avot, leivällä on paputahna.

Helpompaa on jättää ne pavut syömättä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän yksi