Linssikeiton seuraukset: kämppä kaasukammio
Tein jättikattilassa ison linssikeiton linsseistä, sipulista, perunoista ja porkkanoista, maustamalla sai todella aivan erinomaisen ruuan. Ongelmana vaan se, että peräpää papattaa ihan tauotta, esim. töissä kesken keskustelun, voi luoja. Aluksi paukut olivat melko hajuttomia, mutta nyt toisena päivänä koko kotimme lemuaa kuin yleinen käymälä! Eilisillan makasimme miehen kanssa sohvalla ja pierimme tauotta. Romanttista...
Muita yhtä edullisia ja herkullisia ruokia, joita suolisto kestäisi hiukan paremmin?
Kommentit (25)
Kuule, linssit pitää esikäsitellä, muuten käy noin!
https://www.martat.fi/marttakoulu/sesongin-ruoka-aineet/palkokasvit/lin…
Kuulostaa siltä että sipulit ja linssit ovat jääneet pikkuisen liian raaoiksi.
Onneksi ei linssit ja pavut pieretä.
Olen aina ihmetellyt miten vegaaneilla kestää pötsit.
Taisi olla niin hyvää söit likaa? Vie aikansa kun vatsasi totuu linssit ,pavut sipulit tai ei olenkaan totu?Silloin jatkossakin käy samoin.Sama asia on kaali keittona tai missä muotoa tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Onneksi ei linssit ja pavut pieretä.
Pavut ja hernekeitto voi kyllä meikäläistä vähän pierettää, mutta linsseistä en ole samaa huomannut. Ne pitää huuhtoa ja keittää ohjeen mukaan, punaiset kypsyvät tosi nopeasti.
Ja ei kannata syödä hotkimalla, jolloin ilmaa menee mahaa ja se alkaa siellä kuplia. VAikka linssikeitto voi olla tosi hyvää.
Mulla se on sipuli mikä pierettää, voin syödä linssikeittoa tai mitä tahansa muutakin ruokaa kunhan jätän sipulin pois.
Tuo sipuli kyydittää joutuisammin kaasua ulospäin
Herkkävatsaisen kannattaa aloittaa kokeilut linsseillä ja pavuilla pienillä määrillä, varsinkin jos ruokavalio on muutenkin länsimaisem vähäkuituinen. Suolistossa ei ole mikrobeja sulattamaan yhtäkkiä suurta määrää erilaista ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina ihmetellyt miten vegaaneilla kestää pötsit.
En ole vegaani, mutta ei ole mitään vaikutusta linsseillä, herneillä ja pavuilla. Ilmeisesti elimistöni sopii niille.
Huuhtelitko linssit tarpeeksi hyvin?
Vierailija kirjoitti:
Kuule, linssit pitää esikäsitellä, muuten käy noin!
https://www.martat.fi/marttakoulu/sesongin-ruoka-aineet/palkokasvit/lin…
Linssit voi jättää myös syömättä, se on järkevää.
Ai linssitkin aiheuttaa noin paljon pieruja. Ilmeisesti olette erittäin herkkävatsaisia.
Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.
Vierailija kirjoitti:
Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.
Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan??
Mulla oli keitossa purkillinen liuotettuja punaisia linssejä, jotka huuhdoin siivilässä, keitin varmaan 30 min ja soseutin lopuksi. Luulisi riittävän?
Luojan kiitos tänään on ollut lähes paukuton päivä jo..
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.
Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan??
Mitä vaikeaa tuossa on? Osta purkki valmiiksi keitettyjä papuja ja pakasta ne. Sieltä lisää joka päivä ruokaan pari papua ja lisää määrää vähitellen. Teen itse usein niin, että jos aamulla tekee mieli leivän päälle papuja, laitan pienen määrän jäisiä papuja mukiin ja kaadan kiehuvaa vettä päälle. Pavut sulaa muutamassa minuutissa, muussaan ne haarukalla, lisään vähän oliiviöljyä ja maustan. Ja avot, leivällä on paputahna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattas syödä kuitua eli käytännössä kasviksia muulloinkin kuin vaan kerran linssikeittoa. Siitä ilmavaivat johtuu että vatsa ei ole tottunut. Ja kuitenkin kuitu on elintärkeää meidän terveydelle.
Pelkillä porkkanoilla ja sipulilla ei onnistu vaan pitäisi totutella pavuilla mutta koetapa sisällyttää ateriaan pari papua viikkojen ajan, hermo menee siinä. Miksi ei ole jotain papupillereitä tähän ongelmaan??
Mitä vaikeaa tuossa on? Osta purkki valmiiksi keitettyjä papuja ja pakasta ne. Sieltä lisää joka päivä ruokaan pari papua ja lisää määrää vähitellen. Teen itse usein niin, että jos aamulla tekee mieli leivän päälle papuja, laitan pienen määrän jäisiä papuja mukiin ja kaadan kiehuvaa vettä päälle. Pavut sulaa muutamassa minuutissa, muussaan ne haarukalla, lisään vähän oliiviöljyä ja maustan. Ja avot, leivällä on paputahna.
Helpompaa on jättää ne pavut syömättä.
Yhteinen piereskely lähentää parisuhdetta.