Mitä mieltä joulutortusta leivonnaisena?
Kommentit (25)
Todellakin tylsä, rasva-jauhokökkö. En yhtään ymmärrä tämän leivonnaisen suosiota. Ehkä muinoin ollut arvostettu, kun pääruoaksi ollut läskiä ja lanttua, jälkiruoaksi talista ja jauhoista tehty tähti, ulkomaan herkku - luumu - sydämenä.
Syön silloin kun on pakko, eli kylässä tarjotaan eikä muuta ole. En koskaan itse osta enkä tee. Hirveä rasvamöykky jossa ällöttävä luumumönjä keskellä. Yäk.
Ihan hyviä ovat, mutta jouluna en niitä enää jaksa. Ennen joulua menee muutama.
Tykkäsin lapsena kun äitini teki sellaisia puolikuun mallisia torttuja. Joka suupalaan tuli sopivasti hilloa. Inhoan valmistorttujen kuivia sakaroita.
Riippuu kuka on tehnyt.
Yks tuttu osaa tehdä superhyviä, ja kun ovat tuoreita vielä /hieman lämpöisiä, niin on hyvää. Mutta jostain kaupan paistopisteestä ostettu kuiva käppyrä on ihan karseeta.
On ne tuoreina ja mehevinä ihan ok, yhden voi joulunaikaan syödä. Parempia kuin tylsistä tylsimmät piparit.
Se perinteinen malli ei ainakaan toimi. Sakarat ovat kuivia käppänöitä.
Tylsä mutta helppo leipoa valmistaikinasta. Ennen joulua tulee syötyä, aattona ei enää.
Oli varmaan tosi hyviä, kun Suomi oli köyhä maa, eikä muuta ollut. Nykyään on satatuhatta muutakin makeaa herkkua, niin kyllähän toi käppyrä jää jalkoihin.
Mä rakastan niitä lämpiminä, lämmitän ne aina mikrossa. Sellasista kuivista ja kauhean rapisevista en välitä.
Maukas, mutta syönkin vain sen 1 kpl vuodessa
Riippuu kuka ne on tehnyt ja millaisia ne on. Kaupan torttujen kuivat sakarat ja luumuhillo ei nappaa. Kerran yks työkaveri toi töihin viinerimäisiä torttuja, niissä oli lyhyet sakarat ja jotain vaniljaa luumuhillon alla. Ne oli hyviä.
Maistuu lapsuudelta ja on sellainen nostalginen juttu. Kun oikeen miettii, niin todella tylsä ja mauton. Voitaikinaa ja hilloa. Haukotus. 1/5.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu kuka ne on tehnyt ja millaisia ne on. Kaupan torttujen kuivat sakarat ja luumuhillo ei nappaa. Kerran yks työkaveri toi töihin viinerimäisiä torttuja, niissä oli lyhyet sakarat ja jotain vaniljaa luumuhillon alla. Ne oli hyviä.
Toi ei ole enää joulutorttu. Se on wiineri. Joulutorttu on se luumuhillo ja kuivat sakarat.
Niitä on mukavampi tehdä ja paistaa kuin syödä, niistä tulee jouluinen tunnelma.
Mieheni tykkää niistä siksi teen niitä ainakin jouluaikana.
Laitoin viimejoulna vadenma marmeladia, ja paljon että riittä joka sakaralle. Kaikki tykkäsi.
Edesmennyt äitini osasi tehdä joulutortuistakin aivan valtavan hyviä. Kylmää maitoa ja torttuja oli silloin... nams nams. Nykyään nekään ei maistu miltään.
Osa maukkaita maidon kanssa, riippuu kuka sen valmistaa. Mutta tuntuu että rasvaa eli voita on liikaa, voisi olla kasvisrasva -versio, joku kevyempi. Ellei ole voin kannattaja.