Voiko viikko sitten avattua suklaata vielä käyttää?
Ostin fazerin suklaalevyn, ollut avattuna nyt noin viikon, omassa pakkauksessaan. Onko vielä ihan syötävää, vai onko mennyt jo pilalle?
Kiitos.
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Oletko säilyttänyt jääkaapissa vai huoneenlämmössä? jos jääkaapissa niin on vielä ihan syötävää.
En, pakastimessa. Ap
Lähetä se minulle, niin tutkin asiaa ihan mielelläni
Siinä on jotain vikaa, jos se on vielä syömättä. Älä syö, vie naapurille.
Kannattaa pestä se suklaa hyvin ja sitten maistaa varovasti.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa pestä se suklaa hyvin ja sitten maistaa varovasti.
Ai Fairylla? Vai pitäisikö laittaa tiskikoneeseen? Ap
Tuo suklaan käymiskysymys pulpahtaa esille silloin tällöin. Suklaa on yleisesti ottaen huono käymään. On nimittäin niin, että voidakseen käydä, suklaan pitää olla hyvin pehmeää. Ja pehmeää se on vasta, kun lämpötila on liian korkea hiivalle.
Jos kuitenkin välttämättä haluaa käymistuotteeseen suklaan makua, ehdottaisin käymisaineiksi rusinoita, muscovado-sokeria, fariinisokeri ja jopa siirappi kelpaavat hätätilassa. Kun käyminen on loppunut ja käymistuote on riittävän selkeää ja kuulakasta, siihen voi lisätä vielä hunaja-kaakaopulveriseosta. Sopivassa pienesse kulhossa sekoitetaan siis kaakaopulveri (ei mikään maitokaakaopulveri kuten oboy) ja hiukan hunajaa, sitten lisätään tilkka kerrallaan käymistuotetta, kunnes saadaan seos, joka muistuttaa enemmän velliä kuin puuroa. Lisätään tämä seos käymistuotteeseen, johon näin saadaan sulkaan makua. Tässä siis tämä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Jos jokin jäi vielä epäselväksi, hyvinvarustetuissa alan liikkeessä on varmasti selvittämisen tarvikkeita.
Oletko säilyttänyt jääkaapissa vai huoneenlämmössä? jos jääkaapissa niin on vielä ihan syötävää.