Osaatko tehdä itse rieskoja?
Kommentit (11)
Törmäsin netissä perunarieskaohjeeseen: perunamuusin jämät ja saman verran hiivaleipäjauhoja sekoitetaan, läntätään uunipellille ja taputellaan sileäksi. Oliko vartti ja 175 tai jotain. Eli osaisin, jos tarve olisi.
Vierailija kirjoitti:
Törmäsin netissä perunarieskaohjeeseen: perunamuusin jämät ja saman verran hiivaleipäjauhoja sekoitetaan, läntätään uunipellille ja taputellaan sileäksi. Oliko vartti ja 175 tai jotain. Eli osaisin, jos tarve olisi.
Olikin 250 asetta, eli en olisi osannut :D
En osaa tehdä mitään ruokaa, en siis rieskojakaan.
Vierailija kirjoitti:
Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.
Tämä, mutta meillä päin se on nimenomaan paksua ja sitkeää ja taas ei tarvi mennä kauas kun rieska on nimenomaan ohutta ja pehmeämpää..
Jokainen osaa. Ohjeen mukaan sekoittaa aineet ja paistaa uunissa. Ei ole millään tasolla vaikeaa.
Vierailija kirjoitti:
Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.
Kymenlaaksossa rieska=hiivaleipä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.
Kymenlaaksossa rieska=hiivaleipä.
Kyllä. Mummi teki aina rieskaa, yleensä ohrajsuhoista ja se oli sellainen paksu rapeakuorinen pyöreä leipä. Limpuksi tai perunalimpuksi taas kutsuttiin sitä lätyskäleipää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.
Tämä, mutta meillä päin se on nimenomaan paksua ja sitkeää ja taas ei tarvi mennä kauas kun rieska on nimenomaan ohutta ja pehmeämpää..
Mutta se paksu ja sitkeä (Lapin rieska, veikkaan?) ei ole kuitenkaan kuin sen reilun sentin paksuista, eikö vain? Jossain päin Suomea käsittääkseni rieskaksi kutsutaan taasen pari senttiä paksua hiivaleipää. Ei siis puhuta mistään limpun paksuisesta leivästä.
En muttapa tänään tein rievän ja laitoin sinne munaa ja tonnikalaa.
Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.