Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osaatko tehdä itse rieskoja?

Vierailija
10.11.2022 |

Onko vaikeaa?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.

Vierailija
2/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Törmäsin netissä perunarieskaohjeeseen: perunamuusin jämät ja saman verran hiivaleipäjauhoja sekoitetaan, läntätään uunipellille ja taputellaan sileäksi. Oliko vartti ja 175 tai jotain. Eli osaisin, jos tarve olisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Törmäsin netissä perunarieskaohjeeseen: perunamuusin jämät ja saman verran hiivaleipäjauhoja sekoitetaan, läntätään uunipellille ja taputellaan sileäksi. Oliko vartti ja 175 tai jotain. Eli osaisin, jos tarve olisi.

Olikin 250 asetta, eli en olisi osannut :D

Vierailija
4/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa tehdä mitään ruokaa, en siis rieskojakaan. 

Vierailija
5/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.

Tämä, mutta meillä päin se on nimenomaan paksua ja sitkeää ja taas ei tarvi mennä kauas kun rieska on nimenomaan ohutta ja pehmeämpää..

Vierailija
6/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokainen osaa. Ohjeen mukaan sekoittaa aineet ja paistaa uunissa. Ei ole millään tasolla vaikeaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.

Kymenlaaksossa rieska=hiivaleipä. 

Vierailija
8/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.

Kymenlaaksossa rieska=hiivaleipä. 

Kyllä. Mummi teki aina rieskaa, yleensä ohrajsuhoista ja se oli sellainen paksu rapeakuorinen pyöreä leipä. Limpuksi tai perunalimpuksi taas kutsuttiin sitä lätyskäleipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sanalla "rieska" kuvataan Suomessa hyvin monen näköistä ja koostumuksellista ohutta leipää, joten kyllä osaan ja ei en osaa. Se kun vähän riippuu, mitä kukin käsittää rieskaksi tai varsinkin oikeanlaiseksi rieskaksi.

Tämä, mutta meillä päin se on nimenomaan paksua ja sitkeää ja taas ei tarvi mennä kauas kun rieska on nimenomaan ohutta ja pehmeämpää..

Mutta se paksu ja sitkeä (Lapin rieska, veikkaan?) ei ole kuitenkaan kuin sen reilun sentin paksuista, eikö vain? Jossain päin Suomea käsittääkseni rieskaksi kutsutaan taasen pari senttiä paksua hiivaleipää. Ei siis puhuta mistään limpun paksuisesta leivästä.

Vierailija
10/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muttapa tänään tein rievän ja laitoin sinne munaa ja tonnikalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan. Lappilainen mummo opetti.