Parmesaani juusto unohtui yöksi pöydälle, menikö pilalle?
Uskaltaako vielä käyttää? Eilen avattu juusto. Unohtui huoneen lämpöön yöksi.
Kommentit (16)
Ei mennyt pilalle. Säilyy huoneenlämmössäkin pitkiä aikoja.
Mutta jääkaapissa paremmin.
Syö ja odota mitä tulee. Itse kyllä liipasisin sen roskiin maistamatta.
Mahtaa teillä haista pahalle, on niin hirveetä juustoa että oksat pois!
Kuvitteletteko te, että 1800-luvulla oli +6 C -asteiset jääkaapit niille parmesaanikiekoille? Niitähän kypsytetään kuukausitolkulla sellaisissa hiukan huoneenlämpöä viileämmissä kellariolosuhteissa.
Miten se suolainen juusto menisi yhdessä yössä pilalle?
Parmesani on niitä juustoja joista tulee sitä parempaa mitä pidemmäksi aikaa se "unohtuu pöydälle".
Parmesaania on valmistettu tuhannen vuoden ajan ennen jääkaapin keksimistä. Lämpimässä Italiassa.
Päättele itse loput.
Parmesan-juustot ovat sitä kalliimpia mitä pidemmäksi aikaa ne ovat unohtuneet valmistajan hyllyille.
Tollaset kovat juustot säilyy ihan hyvin lämpimässäkin ainakin tuon ajan.
Se alkaa vasta olla syömäkelpoinen nyt. Eilen se on sulla ollut liian kylmää nautittavaksi eli vääränmakuista.
Vierailija kirjoitti:
Se alkaa vasta olla syömäkelpoinen nyt. Eilen se on sulla ollut liian kylmää nautittavaksi eli vääränmakuista.
Moni muukin juusto on huoneenlämpöisenä parhaimmillaan.
Ohi aiheen mutta meneekö oltermannin tapainen iso juusto juustokuvussa jääkaapissa säilytettynä pilalle vaikka sen ulkopinta alkaisikin hieman hilseilemään ja tuoksahtamaan juurikin näille eksoottisemmille juustoille. Päiväystä siis edelleen jäljellä. Tiedän että kuivuessaan juusto alkaa puskemaan kalkkia pintaan mutta hajusta en ole ihan varma (???)
Vierailija kirjoitti:
Ohi aiheen mutta meneekö oltermannin tapainen iso juusto juustokuvussa jääkaapissa säilytettynä pilalle vaikka sen ulkopinta alkaisikin hieman hilseilemään ja tuoksahtamaan juurikin näille eksoottisemmille juustoille. Päiväystä siis edelleen jäljellä. Tiedän että kuivuessaan juusto alkaa puskemaan kalkkia pintaan mutta hajusta en ole ihan varma (???)
Mä vaan höylään noi valkoiset haisevat pois ja juusto on taas ok.
Miten nämä uusavuttomat kyselijät pärjäävät tosielämässä?
Paljonko maksaa tiilitalo? Voiko perseen pyyhkiä ruoholla? Mihin asti keskusta on auki?
Vierailija kirjoitti:
Miten nämä uusavuttomat kyselijät pärjäävät tosielämässä?
Paljonko maksaa tiilitalo? Voiko perseen pyyhkiä ruoholla? Mihin asti keskusta on auki?
Milloin lopetat turhasta ulisemisen?
JOo pilalla on. Anna se tänne, minä voin viedä sen roskiin.